Україна та світ | Освітній дайджест | 6 вересня 2022

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 Інформаційний бібліографічний список «Сучасна наука та вища освіта» містить книги, статті із друкованих та електронних періодичних видань, які надійшли до бібліотеки СумДУ у липні-серпні місяці 2022 року.

 

ОСВІТА В УМОВАХ ВІЙНИ

 Інформаційно-аналітичний збірник «Освіта України в умовах воєнного стану» висвітлює нові реалії функціонування української системи освіти, формулює нагальні виклики та завдання, виконання яких дасть змогу подолати ці виклики, показує перспективи розвитку освітньої галузі в короткостроковому та повоєнному періодах.

 Агресія РФ знищує все, що роками будувалося в Україні. Освітній процес – не виняток. Виживання багатьох українських закладів вищої освіти під загрозою. Що вже роблять та що можуть зробити українські університети, аби не втрачати людський капітал.

 У чужих стінах: як долають проблеми та відновлюють освітній процес переміщені університети з Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької областей.

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 100 вишів України, найбільш популярних за кількістю заяв від абітурієнтів, які вступають на основі повної загальної середньої освіти.

 Кожен десятий абітурієнт України хоче стати айтівцем. За результатами цьогорічної вступної кампанії, кількість заяв вступників на IT-спеціальності перевищила 100 000.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 Emerging from the Pandemic: Reimagining Higher Education. To help surface opportunities for improvement and best prepare institutions for the days, months, and years ahead, Barnes & Noble College Insights is pleased to share our annual COLLEGE 2030 research report on the needs and mindset of students, faculty, and administrators.

 

ОНЛАЙН НАВЧАННЯ

 Українські ІТ-шники  першими в світі запустили освітню платформу у віртуальному світі. Це означає, що віртуальні студенти, віртуальні аудиторії й віртуальний університет - тепер не фантастика.

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua