Україна та світ | Освітній дайджест | 08 листопад 2022

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 Інформаційний бібліографічний список «Сучасна наука та вища освіта» містить книги, статті із друкованих та електронних періодичних видань, які надійшли до бібліотеки СумДУ у жовтні 2022 року.

 17 листопада 2022 року відбудеться вебінар Clarivate «Додаткові можливості Web of Science Core Collection». Захід присвячений розширеному пошуку (Advanced search) та пошуку в пристатейній бібліографії (Cited References). 

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 3 листопада було оприлюднено черговий щорічний індекс Global Talent Competitiveness Index 2022. У минулому році за здатністю утримувати в країні таланти Україна знаходилася на 119 місці серед 134 країн. Цього року ми 118 серед 133. Чому талановиті українці залишають Україну та яке відношення до цього має освіта, у тому числі й вища?

 30 листопада 2022 р. відбудеться І Міжнародна науково-практична конференція «Особистість, університет, суспільство: виклики взаємодії та розвитку». Мета заходу – обговорити проблеми та виклики, що є актуальними для університетів України в умовах нових реалій, спричинених військовою агресією та завданнями післявоєнного відновлення країни.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 В Україні запустили освітній хаб «Google Знання». Завдяки сервісу українські користувачі зможуть легко знаходити ресурси, які має Google, отримувати нові навички, розвивати кар'єру, а Україна - рухатися до цифровізації навчання, незважаючи на важкі часи.

 Benefits Of Video-Based Learning. Videos are a great tool for eLearning. They not only help in cognitive load reduction but also grab viewer attention and add to learner engagement. In this article - the benefits and the future of video-based learning for digital learners.

  

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ

 Аналітичний центр «ОсвітАналітика» підготував новий випуск інформаційного бюлетеня «Академічна доброчесність» на тему «Як допомогти студентам й аспірантам досліджувати доброчесно?». В ньому представлено український переклад корисних чеклестів для наукових керівників, студентів магістратури та аспірантів, оприлюднених міжнародною командою проєкту Bridge. Йдеться про перелік дій і питань, які сприяють підготовці кваліфікаційних робіт, дисертацій та публікації результатів дослідженнь у доброчесний спосіб.

 

ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ

 Уряд ухвалив постанову, яка дозволить впровадити документи про освіту в Дії. У застосунку будуть доступні документи про базову середню освіту, повну загальну середню освіту, професійну (професійно-технічну) освіту, фахову передвищу освіту, вищу освіту (науковий ступінь).

 

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua