НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Нове видання у фонді бібліотеки СумДУ

У навчальному посібнику "Основи медичного права" матеріал подано відповідно до змісту програми навчальної дисципліни "Медичне право України" для студентів магістерського рівня вищої освіти, інтернів, практикуючих лікарів та керівникам медичних закладів.

Детальніше »


 

Нове видання у фонді бібліотеки СумДУ

Практикум "Права людини в сфері охорони здоров`я" містить необхідний матеріал для підготовки до практичних занять: перелік нормативних актів, методичні рекомендації, завдання, матеріали наукової та методичної літератури, тести і контрольні запитання.

Детальніше »

 

   

 

С. Булеца.  Проблеми реалізації прав неповнолітніх  дітей

З позицій судової практики й теорії та з урахуванням досвіду іноземних держав досліджено проблеми, які виникають при реалізації права на медичну допомогу неповнолітніх і трансгендерних дітей. Запропоновано зміни до законодавства.

Детальніше »


 

Л. Заморська. Нормативнi засади медичного права України

Стаття присвячена формуванню та дослідженню медичного права як комплексної та самостійної галузі права, яка спрямована на врегулювання і впорядкування суспільних відносин в сфері охорони здоров’я населення.

Детальніше »

 

 
 

ВИКЛИК COVID-19


 

Перспективи вакцинації українців проти COVID-19 у 2021 р. 

Різне ставлення до вакцинації сформували не лише вчинки медичних та фармацевтичних фахівців, а й не зовсім фаховий підхід правознавців. Мова йде про кваліфікацію організаторів охорони здоров’я та кваліфікацію вітчизняних правознавців, залучених до розробки відповідних законодавчих актів.

Детальніше »


 

Юридичний супровід медпрактики: тренди 2020/2021

На початку «ковідно-карантинного періоду» медичний бізнес був стурбований тим, щоб залишитися «на плаву». Та по закінченні першої хвилі пандемії Covid-19 багато хто почав розглядати ситуацію крізь призму нових можливостей. Звісно, старт будь-якого бізнесу потребує юридичного супроводу.

Детальніше »

 

   

МЕДИЧНА РЕФОРМА


 

Чи можна повернути гроші за неякісну медичну допомогу

Що  робити коли Ви отримали неякісні медичні послуги? Як довести неправоту лікарів? Чи реально відшкодувати шкоду завдану вашому здоров’ю? Як ефективно захистити свої  права? Є декілька дієвих способів врегулювання конфлікту, що виник через неналежне надання медичних послуг.

Детальніше »


 

Система реабілітації зазнає суттєвих змін

Закон України  про  організацію надання реабілітаційної допомоги, дає можливості напрацювання повного комплекту необхідної нормативної документації для забезпечення якісної допомоги на практиці. Наскільки він змінить існуючу систему і чого очікувати закладам та медичним працівникам?

Детальніше »

 

 
   

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua