Дата публікації:
08 серпня 2023
Кількість переглядів:
71
Поділитися:

Чи можна повністю вивчити Україну? Чи можна побувати у кожному її куточку і бути впевненим, що ти її знаєш? Здається, відповідь очевидна — ні!

Як Чорне море, що омиває Кримський півострів та узбережжя Бессарабії, як бурхливий та глибокий Дніпро, що тече від Сіверщини до Таврійських степів,  як вітри, що набирають сили у горах Карпат і несуть її лісами, полями та луками аж до Слобожанщини та Подніпров’я, як птахи та звірі, що мігрують від Полісся до Приазов’я, як сонце, що наповнює сяйвом і витонченим смаком виноградні лози Закарпаття і Причорномор’я — Україна живе неповторним життям та змінюється кожної миті.

Щоб ближче познайомити українців з новими гранями своєРІДНОЇ землі та відкрити її світові, ентузіастами була створена спільнота Ukraїner. З 2016 року вона досліджує Україну та український контекст, розповідає історії і транслює їх у світ, перекладаючи десятками мов.

З того часу команда постійно поповнюється. До неї можеш долучитись і ти. Станом на зараз вже було проведено 2 потужні експедиції Україною, які тривали протягом 2016 — 2018 та 2019-2021 років. Результатом цих подорожей стали зокрема два неперевершені видання: «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraїner. Країна зсередини 2», які наразі знаходяться у відкритій колекції Бібліотеки СумДУ, доступні для всіх читачів, і які обов’язково #варто_почитати.

Місія Ukraїner — розвиток відкритого українського суспільства через висвітлення важливих тем, створення додаткової цінності обʼєктів культурної та історичної памʼяті.

Протягом тривалого часу українці емігрували, рятуючись від наслідків кількасотлітньої російської окупації, забуваючи цінність власних земель. Вони були змушені або ставати російськими або стати ворогами режиму. Наукова й культурна думка «вимивалися», через що рідко ставали видимими та відомими у світі.

Саме тому Ukraїner почав розповідати історії з усіх куточків України, допомагаючи осягнути цінність власної країни й розвивати простір, у якому живемо або до якого обовʼязково повернемося, в якій би точці світу зараз не перебували. Поринути у ці яскраві історії ти можеш разом з книжками : «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraїner. Країна зсередини 2», а після Перемоги відправитись у власну подорож єдиною та неповторною Україною.

Відкривай Україну разом з нами!

В тексті використані матеріали з сайту організації.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua