Дата публікації:
07 серпня 2023
Кількість переглядів:
76
Поділитися:

«Цей світ схожий на загадку, – несподівано подумав я, – загадку, відповідь на яку всього лише на звороті сторінки, але перегорнути її несила, до того ж – страшно».

Георгій Лащук, молодий випускник юридичного факультету, прибуває нічним потягом до поліського містечка Стара Вишня. Проте знайомство з містом виявляється моторошним. На його руках помирає провідниця потяга Людмила. Пізніше знаходять мертвою іншу дівчину, Нілу Трачук. Юнак відчуває, що тут відбувається щось дивне і жахливе.

Рішучий і дуже сміливий головний герой детективу прагне дізнатися правду. Він одержимий манією справедливості та нестримним бажанням покарати винних. Але чи легко судити інших, коли винен ти сам? То хто ж убивця? І нарешті, чи зустрінеться хлопець з тим, хто, напевно, знає правду та розплутає всі темні історії…

Є у мене роман «І прибуде суддя», в якому йдеться про людину, яка береться судити інших за своїми поняттями й законами. Я досліджую те, до якої межі людина може намагатися судити, бо на тій межі отой суд починає працювати проти неї самої.
В. Лис

Роман Володимира Лиса - про боротьбу людини із самою собою, історії про її внутрішні конфлікти. І якщо її не вирішувати, сумління перетворюється на важкі кайдани, які не дають ходити. Книга захоплює з перших сторінок. Яскрава та жива образна мова Володимира Лиса, загадковий опис жахливих подій, дивні, налякані люди, які бояться вечорами ходити на вулиці – усе занурює читача в неймовірний світ жахіть маленького містечка. Головний герой, ніби кинутий на виживання, він не розуміє, що відбувається навкруги, і чому саме він став учасником цих подій.

Хочеш дізнатися фінал цієї містичної історії?
Тоді читай роман Володимира Лиса «І прибуде суддя»

Володимир Лис - відомий український літератор, журналіст, драматург, володар численних премій конкурсу «Коронація слова». Із кожним твором розкриваються нові грані його таланту. Роман «Століття Якова», опублікований у 2010 році, визнаний найкращим романом десятиріччя. За мотивами роману було знято однойменний серіал.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua