Дата публікації:
07 серпня 2023
Кількість переглядів:
79
Поділитися:

Презентуємо крутезну збірку історій-«пишалок», як її назвали автори проєкту «Наші». Вона про 80 особистостей, 80 доль, 80 шляхів. Вона про невідомі або маловідомі широкому загалу нашого суспільства людей, винаходи та місця, якими варто пишатись українцям. Цього разу тут нема Лесі Українки, Шевченка чи Грушевського. Ці історії справді вас здивують!

НАШОГО ЦВІТУ ПО ВСЬОМУ СВІТУ!

Тут знайдете Володимира ХАВКІНА з Бердянська, що своїми вакцинами врятував життя мільйонам індусів, киянина Володимира ГОРОВІЦА, що здобув 25 «Греммі», харків’янина Юрія КНОРОЗОВА, що розшифрував мову майя. Тут родина ТЕРЕЩЕНКІВ і Соломія КРУШЕЛЬНИЦЬКА, Іван Піддубний та Казимір Малевич, Зіно ДАВІДОФФ та Серж ЛІФАР, Марія ПРИЙМАЧЕНКО та Лі СТРАСБЕРГ, Стівен СПІЛБЕРГ та Енді ВОРГОЛ. І ще дуже багато інших видатних постатей.

Чи знали ви про них? Мабуть, щось чули… А може ні. Але ці фантастичні люди і їх долі вас справді захоплять у свій вир і розкриють нові, глобального масштабу, факти про вплив, значення та місце України і українців у парадигмі історичного світосприйняття й розвитку. І таких героїв є багато, набагато більше, ніж вмістило дане видання. Це цікава, далека від «сухої» наукової, інформація, якою ми мали б вправно оперувати, коли хтось раптом попросить розказати про відомих українців.

Історії «наших» почалися з проєкту для ТБ, захопили авторку та її команду поєднанням працелюбності героїв, збігу обставин та звичайного везіння. Їм хотілося, аби українці їх знали. Так і народилася книга Уляни СКИЦЬКОЇ «#НАШІ на карті світу».

Щиро радимо прочитати її кожному – 100% залишитесь у захваті та з неймовірним багажем знань про багатогранну історію успішності й визнання нашого народу. Й можливо її прочитання спонукає саме вас відкрити загалу життя й здобутки інших видатних українців.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua