Дата публікації:
28 березня 2024
Кількість переглядів:
87
Поділитися:

Протягом минулого тижня у бібліотеці відбулася серія науково-популярних заходів, присвячених ВСЕСВІТНЬОМУ ТИЖНЮ ЗНАНЬ ПРО МОЗОК. Заходи були проведені за ініціативи та підтримки професорки кафедри фізіології і патофізіології Вікторії ГАРБУЗОВОЇ.

Стартував тиждень активним дозвіллям для школярів Сумської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 27. Студентка 2-го курсу НН МІ Єлизавета ПАСТУШКОВА провела майбутніх абітурієнтів «МОЗКОВИМ ЛАБІРИНТОМ», майстерно розповідаючи про особливості роботи мозку. Далі на школярів чекала пізнавальна екскурсія музеєм анатомії НН МІ, яку провела викладачка кафедри морфології Аліна ПОНИРКО. І на завершення – AR-квест «ЦІКАВА МЕДИЦИНА» від бібліотеки НН МІ, під час якого всім учасникам довелося увімкнути мозок на повну, аби подолати перешкоди у пошуках гормону щастя.

Наступний день був не менш цікавим, адже лекція «МОЗОК: ІНСТРУКЦІЯ ПО ВИКОРИСТАННЮ» зібрала багато гостей і викликала справжній фурор. Зважаючи на постійну небезпеку і сигнали повітряних тривог, довелося перейти у сховище, але лекція не втратила цікавості.

Разом із Вікторією ГАРБУЗОВОЮ розбиралися:

  • які структури мозку відповідають за увагу
  • як організм реагує на стрес та як його подолати
  • як досягти балансу в житті та підвищити свою продуктивність
  • чому так важливі фідбек та фідфорвард у житті людини

А щоб краще зрозуміти себе і своє тіло під час стресових ситуацій, Вікторія порадила прочитати книгу Роберта Сапольські «Чому зебри не страждають на виразку».

Також нашим гостям пощастило побувати на крутезному майстер-класі «ПРАКТИЧНЕ ВВЕДЕННЯ У ТРАНСОВУ РОБОТУ», який провів справжній гіпнотерапевт Сергій НІКОЛАЄНКО.

Кожен присутній пройшов тест на гіпнабельність, а деякі навіть випробувати вплив гіпнозу на собі! Від досвідченого експерта дізналися про навіювання та гіпноз, про те, що відбувається з людиною у трансі, а також про користь гіпнотерапії.

Цей тиждень також був плідним на творчі роботи до конкурсу есе «Штучний інтелект vs людський мозок: хто переможе». Кожна з представлених робіт була оригінальною та змістовною. У підсумку переможцями стали:

  • перше місце поділили між собою студентки НН МІ Вікторія КОРЖ та Ольга ЧЕРНИШ
  • друге місце посіла учениця 10 класу Кириківського закладу загальної освіти І-ІІІ ступенів Юлія КОНЕГА
  • третє місце – студент НН МІ Ігор СТАРОСТЕНКО

А щоб ви могли дізнатися більше про мозок ми підготували дві добірки книг: КОД ТАЛАНТУ: четвірка кращих книг про природу геніальності та ТАЄМНЕ ЖИТТЯ МОЗКУ: як ми мріємо, обираємо, вирішуємо, відчуваємо. 

Всі книги можна знайти в нашій бібліотеці.

Ми щиро вдячні нашим спікерам, гостям та всім учасникам конкурсу есе і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі під час «Тижня мозку-2025»!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua