Дата публікації:
28 березня 2024
Кількість переглядів:
168
Поділитися:

Цінний подарунок отримала бібліотека СумДУ від Київського міського об’єднання товариства «Просвіта».

Це добірка потужних видань, присвячених таким найбільш стражденним сторінкам історії українського народу, як Голодомор.

Під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років комуністичним тоталітарним режимом знищено 10 мільйонів 500 тисяч українців, із них - 4 мільйони дітей.

Подаровані видання містять наукові доповіді, виступи урядовців, дослідників, відомих українців, документальні свідчення, доповіді, листи, що розкривають реальність Голодомору та його наслідки для українського етносу. Вони є важливими джерелами інформації для розуміння трагічних подій того часу та збереження історичної пам’яті українців.

Представляємо дані книги:

Диктатори ХХ-ХХІ століть: тоталітарні режими та наслідки для суспільства

Збірник матеріалів Міжнародної наукової конференції (м. Київ, 2022 р.), в якому на основі досліджень Голодомору українців розкривається обумовленість приходу до влади тиранів. Книга містить майже 40 новітніх досліджень злочину геноциду українців 1932-1933 років, результати комплексних судових експертиз та матеріали досудових розслідувань. Авторами є відомі в Україні і за її межами урядовці, історики, юристи, правники, представники церкви, дослідники.


Bezumtsi

Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо

Матеріали Міжнародного форуму (м. Київ, 2021 р.), присвячені пам’яті жертв Голодомору-геноциду українців 1932-1933 рр., 100-річчю роковин масового штучного голоду 1921-1923 рр. та 75-річчю роковин масового штучного голоду 1946-1947 рр. Виступи знаних спікерів, наукові доповіді та витяги судових експертиз докорінно змінюють загальноприйняті уявлення про злочини комуністичного тоталітарного режиму проти української нації.


Bezumtsi

В 2023 році вийшов професійний переклад збірки Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо англійською.

 

 

 


Bezumtsi

Голодомор-геноцид українців 1932-1933 років: постгеноцидний синдром

Збірник матеріалів Міжнародного круглого столу (м. Переяслав, 2023 р.) висвітлює широкий спектр наукових думок з питань Голодомору та змін, які відбулися у психіці українського народу після цієї трагедії.  Окреслюються шляхи відтворення правди про геноцид українців, подолання постгеноцидних травм та протидії інформаційним спецопераціям кремля.

 


Bezumtsi

Збірник публікацій до 90-х роковин Голодомору-геноциду українців

Спеціальний випуск україноцентричної газети «Сурма». Добірка матеріалів про історичні та політичні аспекти визнання Голодомору геноцидом українців, про проблемні питання розслідування, документування та доказування фактів злочину. Доповіді про міжнародну практику встановлення жертв, правові наслідки та кваліфікацію геноциду рішеннями міжнародних трибуналів.

 


Bezumtsi

Сергійчук В. Три документи вічної ганьби, або Як тепер подають булочку

Книга Голови Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду, д. і. н., професора, завідувача кафедри світового українства КНУ ім. Тараса Шевченка Володимира Сергійчука. У ній автор аналізує три документи українського походження, що стосуються нашого національного самоприниження, яке розквітало в умовах бездержавності та вважає , що продовження угодовської практики окремими науковцями та їхніми прихильниками в добу незалежності України компрометує її перед світом.

 

Подаровані книги відіграватимуть важливу роль у вихованні та збереженні національної пам'яті та в подальшому дослідженні страшного періоду в історії України, сприятимуть виявленню міфів та запобігатимуть спотворенню історії.

Після опрацювання, видання будуть доступні користувачам бібліотеки.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua