Дата публікації:
29 січня 2024
Кількість переглядів:
107
Поділитися:

24 січня філія бібліотеки гостинно розчинила двері перед учасниками презентації книги Ольги Нестеренко про народну артистку України Євгенію Серебрякову «Театр - життя моє».

Авторка твору - знана сумська письменниця, яка відзначається своєю талановитістю у розкритті подій та образів, які надовго залишаються в пам'яті читачів. Її письменницький стиль поєднує високий рівень літературної майстерності та турботливе ставлення до історій героїв, про яких вона пише.

«Театр - життя моє» - це прониклива книга, присвячена життю та таланту народної артистки України Євгенії Серебрякової. Твір пронизаний емоційною глибиною і є захоплюючою розповіддю про довгий творчий шлях героїні, який ріднить справжність буття та вишуканість театрального мистецтва.

Автор дозволяє читачеві пережити кожен етап життя великої актриси. Від дитячих спогадів та перших вражень від театру до заворожливих перших кроків на театральних підмостках. Від становлення акторського таланту та понад 200 ролей на сцені Сумського Національного академічного театру до особистого життя героїні. Книга містить сімейні спомини, розповіді рідних та близьких людей про пані Євгенію. А головне, вона просякнута великою любов’ю героїні до свого народу, своєї землі та України.

Презентація книги зібрала майже родинне коло присутніх: рідних, друзів, колег, поціновувачів таланту Євгенії Серебрякової. Родзинкою стала присутність тандему двох талановитих жінок: письменниці та її героїні.

Ольга Нестеренко розповіла гостям про свої враження від процесу написання книги та спілкування з народною артисткою України не лише в театрі, а і в затишній атмосфері дому.

Своїми емоціями щодо роману та теплими словами про героїню книги та її автора поділилися інші учасники заходу. 

Неперевершеним був і виступ пані Євгенії, яка з великим натхненням прочитала свої улюблені вірші, які ж сама і написала.

«Театр – моє життя» - це не просто книга, а подарунок авторки і її героїні для тих, хто хоче зрозуміти або вже знає, що приховано за обличчям акторки. Це захоплива розповідь про долю митця, яка надає нам простір для роздумів та залишає нас враженими довго після того, як ми закриваємо останню сторінку.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua