Дата публікації:
29 листопада 2023
Кількість переглядів:
452
Поділитися:

Компанія Elsevier продовжує підтримувати українських науковців у цей важкий для нашої країни час. 

Нагадуємо, що Сумський державний університет має доступ до ресурсів Scopus та SciVal. Через базу Scopus можна доступитися до нового інструменту Researcher Discovery, який дозволяє швидко та легко знайти інформацію про дослідників та їхні напрямки досліджень, нещодавно опубліковані документи та контактну інформацію. Це допомагає виявити потенційних співавторів та знайти дослідників, до яких можна звернутися за наставництвом або порадою.

Крім того, кожен науковець має можливість отримати вільний доступ до ScienceDirect та Funding Institutional.  

ScienceDirect – повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг видавництва Elsevier.

Funding Institutional – інструмент, який допомагає науковцям знаходити можливості фінансування досліджень від понад 4300 державних і приватних фінансових організацій. 

Для підтримки  медичних працівників та студентів Elsevier продовжує надавати доступ до медичного ресурсу ClinicalKey.

Для того, щоб отримати індивідуальний безкоштовний доступ до баз ScienceDirect, Funding Institutional та ClinicalKey, науковцю потрібно відправити запит, вказавши свої особисті дані та електронну адресу, з якої була здійснена реєстрація в базі Scopus. Після заповнення форми на електронну скриньку надійде лист від компанії з подальшою інструкцією щодо підтвердження доступу.

Усі науковці мають доступ до безкоштовних ресурсів Mendeley та Researcher Academy. 

Researcher Academy – це платформа електронного навчання, яка призначена для підтримки дослідників на кожному кроці наукової діяльності: як отримати фінансування для дослідження та керувати даними досліджень, як написати статтю та опублікувати її в журналі з високим імпакт-фактором, як ефективно рецензувати статтю та реагувати на коментарі рецензента.

Mendeley – бібліографічний менеджер, який дозволяє зберігати матеріали, робити бібліографічні посилання та оформлювати списки  джерел у різних стилях цитування.

!!! Важливо пам’ятати, що для входу в усі бази слід використовувати єдиний обліковий запис Elsevier.

Для українських авторів, які публікують статті в журналах золотого відкритого доступу видавництва Elsevier, компанія скасувала плату за обробку статей (APCs). Скористайтесь інструментом Journal Finder, щоб підібрати журнал для власної публікації.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua