Дата публікації:
13 вересня 2023
Кількість переглядів:
347
Поділитися:

Польща. Країна-сусідка. Країна, з якою нас поєднує багато століть спільного існування, трагічної історії та оптимістичного майбутнього.

Країна, яка з початком повномасштабного вторгнення росії, першою простягнула Україні руку допомоги та підставила дружнє міцне плече.

Для багатьох українців, які змушені були покинути свої рідні домівки через російський терор, Польща стала другою домівкою.

Завдяки постійній підтримці та допомозі Польщі Україна продовжує перемагати російського агресора і відстоювати свою незалежність. 94% українців вважають Польщу дружньою державою.

Так яка вона, країна-сусідка, країна-союзник?

Давайте разом поглянемо на її історію, познайомимося з видатними особистостями, зануримося в її архітектуру, мистецтво, літературу.

Для людей з польським корінням, для тих, хто вивчає польську мову та шукає контакту з польською культурою в філії бібліотеки функціонує «Польська поличка».

Але це тільки назва, бо добірка літератури польською мовою та українською, але про Польщу, займає не один стелаж.

Ми презентуємо лише декілька видань  з колекції. А більш детально ознайомитися з публікаціями про Польщу, польську історію, державність, економіку, культуру, українсько-польські відносини запрошуємо до залів філії бібліотеки.

 

 

Historia polski tysiac lat burzliwych dziejow
Тисячолітня історія Польщі в хронологічному порядку та в чотирьох форматах: політика, економіка, суспільство та культура. Архівні тексти та цікаві факти, глосарій історичних понять та покажчик знаних постатей та імен. 

Polskie symbole
102 символічних місць, персонажів, подій, досягнень які є символами Польщі і які поляки вважають приводом для гордощів за своє коріння та національність. Але це є лише краплею в морі польських досягнень. 

Wielcy polacy
Яскрава, барвиста та реалістична розповідь про життя видатних поляків: художників, письменників, музикантів, правителів, полководців. Тут дізнаєтеся про бурхливі драми, скандали та публічні суперечки, військові таємниці і наукові відкриття неординарних особистостей Польщі. 

Literatura polska 
Підручник, але який! Ви розберетеся в іменах, назвах та епохах польської літератури. Тексти доступні і компактні, малюнки яскраві та з гумором, а головне – століття польської літератури в одній книжці. 

Грані світу. Україна-Польща: єдність зброї крізь віки 
Книга, яка руйнує стереотипи польсько-українського протистояння. В історії були моменти, коли тільки від поляків та українців, які знаходили порозуміння та  спільними силами перемагали ворогів, і залежала доля сучасної Європи.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua