НОВІ НАДХОДЖЕННЯ


 

Знайомтесь! Новинки видань

Книжкова колекція фонду бібліотеки СумДУ поповнилася новими виданнями з різних галузей, зокрема журналістики, реклами, психології. Серед представлених надходжень: монографії, підручники, навчальні посібники, курси лекцій, художня література.

Детальніше


 

Слухати чи читати? Чому аудіокниги стають дедалі популярнішими?

Доведено, що прослуховування аудіокниг дарує значно більше емоцій, ніж перегляд фільмів чи серіалів. Окрім того, їх можна слухати будь-де – дорогою, у громадському транспорті, під час приготування їжі чи ранкової пробіжки.

Детальніше

 

 
 

МЕДІА


 

Оксана Тимченко, Лютий 03, 2021
Як українські медіа описують найпопулярніші теми?

Найбільш негативна тема – надзвичайні події та розслідування, переважно в негативному ключі ЗМІ пишуть про війну, світ та політику. Позитивні новини найчастіше зустрічаються в темах шоу-бізнес, lifestyle та наука/технології.   

Детальніше


 

Березень 05, 2021
Прекрасна третина. Жінки й чоловіки в матеріалах українських медіа

ІМІ і «Детектор медіа» підрахували пропорцію експертів/експерток і героїв/героїнь у матеріалах всеукраїнських онлайн-видань і телеканалів, дослідили найпоширеніші прояви сексизму й тенденції вживання фемінітивів.

Детальніше

 

 
 

ЖУРНАЛІСТИКА


 

Отар Довженко, Лютий 28, 2021
Як писати про те, як писати про щось

Якщо ви обізнані в певній сфері чи маєте досвід її системного висвітлення у медіа, може бути, що рано чи пізно й ви візьметесь писати такий текст або станете його героєм-спікером. Перечитавши (і написавши) багато текстів «як писати про», ризикнемо дати кілька порад потенційним авторам і експертам, які дають іншим поради.

Детальніше


 

Владлена Шишмілова, Лютий 28, 2021
Журналістика рішень: чому варто писати не лише про проблеми

У наш час негативні новини стали звичним явищем. Ми звикли читати про війну, вбивства, теракти, насилля – і від цього майже неможливо втекти, адже це наша реальність. Та журналісти можуть змінити вектор написання матеріалів, застосовуючи журналістику рішень. 

Детальніше

 

 
 

ЛІНГВІСТИКА


 

Дар'я Кузява, Лютий 27, 2021
Взяти мову в кулак

Що таке GEC-корпус мови і навіщо він? Як він допоможе комп’ютерній лінгвістиці і як працює з мовою штучний інтелект? Розповідає Олексій Сивоконь із Grammarly, який ініціював створення такого корпусу для української. 

Детальніше


 

Тетяна Борисович, Січень 29, 2021
20 найкращих неологізмів 2020 року

Cambridge dictionary регулярно робить добірку неологізмів із різних світових медіа.
Минулого року більшість із них були пов’язані з пандемією, дистанційною роботою і новою реальністю. Зробили підбірку цікавих слів.

Детальніше

 

 
 

ОРАТОРСЬКЕ МИСТЕЦТВО


 

Про публічні виступи і презентації від Оксани Крикун

А ви знали, що Стів Джобс готувався до своїх презентацій по 6 місяців? Як підготувати презентацію, як викликати вау-ефект, як побороти страх  розповідає Оксана Крикун, засновниця Speak2Me, Product Management Office Associate Director в SoftServe, авторка подкасту "Перший раз з Оксаною Крикун".

Детальніше


 

Галина Гоцалюк, Січень 12, 2021
Як підготувати успішний публічний виступ – не розповідайте про ідеї, а емоційно заражайте ними

З публічними виступами зіштовхуються не лише фахівці ораторської справи, але й експерти багатьох професій, які хочуть поділитися будь-яким своїм досвідом публічно.

Детальніше

 

 
 

РЕКЛАМА


 

Оля Коротенко, Березень 10, 2021
Звідки брати дані для планування рекламних кампаній у digital

Дані у маркетингу і рекламі відіграють фундаментальну роль для аналізу та створення стратегій просування бренду. Щоб правильно аналізувати й робити точні висновки з цифр, необхідно розуміти, які дані існують і для яких цілей їх можна використовувати.

Детальніше


 

Яна Третьякова, Февраль 24, 2021
Триггеры в рекламной кампании: как грамотно построить коммуникацию с аудиторией

Традиционно главной задачей для рынка интернет–рекламы было найти потенциального потребителя в сети. Аксиома “чем точнее аудитория - тем эффективнее кампания” сейчас приобрела особую актуальность.

Детальніше

 

 
 

ПСИХОЛОГІЯ


 

Геннадий Мустафаев
Легализация злости: как эмоцию злости сделать ресурсной

Правда в том, что злость – это просто эмоция. Она не может быть плохой или хорошей, она не может быть правильной или неправильной. Она, как и любовь, досада, удивление или тревога, просто рождается в нас, и с этим ничего не поделаешь. Что из себя представляет эта эмоция и как с ней правильно обращаться.

Детальніше


 

Лілі Сілвертон, Січень 31, 2021
Як це пережити: 8 способів упоратися з неприємними емоціями

Давайте подивимося на деякі способи, які допоможуть поліпшити емоційну стійкість. Ці 8 інструментів Лілі Сілвертон, журналістка, подкастер і селф-коуч, рекомендує своїм клієнтам для боротьби з емоційним вигоранням. Сподіваємося, вони допоможуть і вам.

Детальніше

  

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua