НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ. НОВІ НАДХОДЖЕННЯ


 

EnglishScore for Business: перевіряємо англійську дистанційно

Британська Рада в Україні запустила новий тест з англійської мови на мобільних пристроях – EnglishScore for Business, який надає можливість в дистанційному режимі перевірити студентів на рівень володіння англійською мовою. СумДУ як партнер Ради отримав можливість реєстрації в цьому додатку та кредит на 7000 грн. для проведення безкоштовного тестування. 

Детальніше


 

Новинки друкованих видань у фонді бібліотеки

У навчальному посібнику "Introduction to Theoretical Phonetics of English" викладача СумДУ Таценко Н. В. вміщено теоретичний та практичний матеріал з основних тем курсу теоретичної фонетики англійської мови: звукова структура мови; особливості сучасної вимовної норми англійської мови; звуки як артикуляційні та функціональні одиниці; склад та наголос.

Детальніше

 

 
 

МЕДІА


 

Н. Мошняга, О. Тимченко, О. Іваницький, Грудень 14, 2020
Теми місяця. Про що найбільше пишуть українські онлайн-ЗМІ?

Визначено теми у 406 тисячах новин за липень-вересень 2020 р. Які теми були «в топі» протягом третього кварталу та як змінювались їхні місця у «рейтингу уваги ЗМІ»?

Детальніше


 

Юлія Карманська, Листопад 30, 2020
Заробити під час пандемії: незалежні українські медіа живуть чи виживають?

Пандемія Covid-19 розділила наше життя на до і після. Не винятком стали і представники медіасередовища. Хоча частково коронавірус навіть зіграв на руку онлайн-виданням.

Детальніше

 

 
 

ЖУРНАЛІСТИКА


 

Михайло Кольцов, Січень 04, 2021
Короткий курс філософії для журналістів

Тож почнемо з того, що журналісти, через свою зайнятість і велике навантаження, навряд чи осилять повноцінний курс філософії. Та навіть якщо знайдуть час, то вимоги до викладача та якості матеріалів будуть високими, а задовольнити їх доступними засобами - непросто.

Детальніше


 

Січень 04, 2021
Давно хотіли взяти участь у конкурсі фотографій чи розібратися в журналістиці даних? 

Настав час реалізувати свої плани. Ознайомтеся з добіркою конкурсів та онлайн-тренінгів – 21 можливість для медійників у 2021 році. Не зволікайте: дедлайни вже близько.

Детальніше

 

 
 

ЛІНГВІСТИКА


 

Дутта Н., Листопад 15, 2020
Хірург - це жінка чи чоловік? Що робити з мовним сексизмом

Одні мови, як-от англійська, є більш гендерно-нейтральними, інші, як-от іспанська, французька та українська, мають обов'язковий показник граматичного роду. Та чи може граматика формувати наші погляди на світ?

Детальніше


 

Мастерова А., Листопад 20, 2020
Без «ну» й «офігєть»: як заговорити чистою українською

«Ем», «типу», «хмм», «вибачте мене», «жесть», «оточуюче середовище», «нафіг», «випа́док». Звучить знайоме? Впевнена, що і ти не раз на важливих подіях видавав(-ла) численні «еее» замість змістовних фраз.

Детальніше

 

 
 

ПСИХОЛОГІЯ


 

Вікторія Лук'янець, Листопад 11, 2020
Як розпізнати й нейтралізувати внутрішнього критика

Уявіть: у вас через 5 хвилин публічний виступ. І тут чийсь голос всередині вас говорить: «Та хто ти взагалі, щоб люди тебе слухали?" Знайомо? Так зазвичай звучить голос нашого внутрішнього критика. Звідки він береться та як його нейтралізувати.

Детальніше


 

Любовь Соковикова, Декабрь 15, 2020
Что такое депрессия и почему ее обязательно нужно лечить?

Депрессия отнюдь не то же самое, что печаль, одиночество или горе, вызванные сложными жизненными обстоятельствами. Она не щадит никого, ей подвержены люди всех возрастов, вне зависимости от места жительства и финансового положения.

Детальніше

 

 
 

ЛАЙФХАКИ


 

Листопад 19, 2020
Як знімати відеоісторії на смартфоні якісно та цікаво

Добірка корисних порад, що стануть у пригоді усім, хто мріє спробувати себе в якості мобільного журналіста. Поради підготовлені за матеріалами вебінару "Як створювати історії на смартфоні".

Детальніше


 

Грудень 08, 2020
Суспільний щоденник медіаменеджера. Як здобувати перегляди та впливати на алгоритм Facebook

Слідкуйте за якістю відео, адже для того, щоб глядач дивився щось довше за хвилину на Facebook, це має бути дійсно цікаво і важливо.

Детальніше

  

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua