ДОСТУП ДО РЕСУРСІВ. НОВІ НАДХОДЖЕННЯ


 

Доступ до ресурсу Central and Eastern European Online Library

З 16 листопада по 15 грудня  2020 року СумДУ отримав доступ до електронної бібліотеки CEEOL, яка містить повнотекстові статті, книги та журнали, зокрема з політичних, соціальних, економічних, гуманітарних наук, мистецтва. Умови доступу: локальна мережа університету. За консультаціями звертайтеся на електронну пошту info@library.sumdu.edu.ua  або у Jivochat на сайті бібліотеки.

Детальніше


 

Новинки друкованих видань у фонді бібліотеки

У навчальному посібнику "Соціальна робота: від теорії до практики " викладача СумДУ Купенко О. В. наведено теорії, що дають можливість для аналізу чинників удосконалення умов життя людини та громади. Посібник допоможе зрозуміти, як ці теорії застосовувати на практиці в діяльності соціальних працівників. Ви можете здійснити онлайн-замовлення книги, за умов авторизації. 

Детальніше

 

 
 

ЖУРНАЛІСТИКА


 

Людмила Лютицька, Жовтень 02, 2020
Як підготуватися до мандрівки: досвід тревел-журналістки та репортажистки

Для журналістів поїздки - це не просто відрядження, а мандрівки, які радують мальовничими пейзажами і приємними людьми, або ж ставлять у тупики і змушують вирішувати непередбачені проблеми. 

Детальніше


 

Альберто Сіліні, Жовтень 21, 2020
Чому екологічна журналістика – це ризикова справа?

Раніше екологічну журналістику розуміли винятково як матеріали про дику природу чи забруднення довкілля. Відтепер серед тем, які висвітлюються, – всі потрібні для життя ресурси, такі як їжа, вода, повітря та енергія. 

Детальніше

 

 
 

ПЕРЕКЛАД


 

Юлія Беба, Жовтень 15, 2020
«Перекладаю кожне незнайоме слово у фільмі». IT-спеціалісти — про ефективні методи вивчення англійської

У межах проєкту «Екземпляри ХХ. Літературно-мистецька періодика ХХ століття» було оцифровано і викладено у вільний доступ 8 літературно-мистецьких журналів. Оцифровані примірники розміщені у форматі pdf на сайті Бібліотеки українського мистецтва.

Детальніше


 

Листопад 04, 2020
Найкращі мобільні додатки для вивчення англійської (2020 року)

Представляємо підбірку - найкращі мобільні додатки для вивчення англійської. Мобільні програми – чудовий інструмент для вивчення англійської мови. Вони швидкі, легкі у доступі та веселі у користуванні. Це майже як мати міні-клас на телефоні – там можна користуватися, коли вам нудно або коли є час, який ви хочете вбити. 

Детальніше

 

 
 

РЕКЛАМА


 

Євгенія Слободянюк, Листопад 09, 2020
Нативна реклама: 7 причин, чому вона потрібна бренду

Будь-який інтернет-ресурс завжди може похвалитися баннерною рекламою. Але це не означає, що конкретному рекламодавцю пощастило в такий спосіб достукатися до своєї аудиторії. Чому варто використовувати нативну рекламу, як це робити й коли вона спрацює.

Детальніше


 

Ольга Одарченко, Октябрь 27, 2020
Источники трафика. Гайд, откуда медиа брать читателей

Очень сложно привлечь новых посетителей на сайт из соцсетей: алгоритмы показывают чаще не страницы брендов, а личные страницы друзей ваших потенциальных читателей. Поэтому, вы либо пишете виральный контент, который пользователи будут репостить и распространять, либо запускаете рекламу.

Детальніше

 

 
 

ФЕЙКИ


 

Ірина Попсуй, Жовтень 13, 2020
Фейк-контроль: програми та інструменти

Незалежно від контексту, текст, фото чи відео покликані викликати в тебе сильні емоції. Саме в цьому і суть постправди - факти програють в боротьбі з тим, що викликає почуття. 

Детальніше


 

Оксана Брошнівська, Листопад 02, 2020
Брехня - нова правда. Що таке діпфейки та як їх розпізнати?

Зараз можна легко створити ролик, де Білл Гейтс з іншими рептилоїдами знищує людство своїми вакцинами. Все це зробить машина так, що далеко не кожен ідентифікує підробку.

Детальніше

 

 
 

ЛАЙФХАКИ


 

Жовтень 23, 2020
На карантині: ТОП-7 порад від українських комунікаційників

Для вас ТОП-7 порад від українських комунікаційників, що допоможуть покращити вашу взаємодію з цільовими аудиторіями та надихнуть до розвитку.

Детальніше


 

Как при помощи визуального контента доносить до аудитории сложные понятия, концепции и идеи

Информация, подкрепленная эмоциями, запоминается в разы лучше. Это правило работало в 20-м веке, работает и сейчас, но с некоторыми поправками. 

Детальніше

  

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua