НОВІ НАДХОДЖЕННЯ. РЕСУРСИ


 

Новинки друкованих видань у фонді бібліотеки СумДУ

У книзі "Технології гідро- та вітроенергетики" описані гідроенергетичні та вітроенергетичні технології виробництва електричної та теплової енергії, а також особливості їх використання.
Наведені схеми побудови та принципи роботи безгреблевих гідроелектростанцій на основі напівзанурених та занурених гідротурбін, вітротурбінних гідроакумуляторних електростанцій, вітротурбінних систем виробництва, накопичення та постачання тепла населеним пунктам, промисловим та агропромисловим об’єктам.

Детальніше


 

Скористайтеся Hindawi - базою, що включає 200 рецензованих наукових журналів відкритого доступу з інженерії, хімії та ін.  корпорації Hindawi.

Для ознайомлення пропонуємо статтю "Robust Stochastic Dynamic Optimal Power Flow Model of Electricity-Gas Integrated Energy System considering Wind Power Uncertainty, у якій йдеться про модель стохастичної оптимізації (RSO) для вирішення динамічної моделі оптимального потоку потужності... Дізнайтеся більше про ресурси відкритого доступу у галузі інженерії та технологій. 

Детальніше

 

 
 

ЕНЕРГЕТИКА


 

Октябрь 19, 2020
Как в Украине можно добывать зеленый водород

"Зеленый" водород – экологически чистое топливо, которое может заменить ископаемые источники энергии уже в ближайшем будущем. Какие источники водорода существуют, и почему это топливо перспективно для Украины.

Детальніше


 

Газ для майбутнього

На шляху до повної відмови від неекологічних видів палива природний газ стає одним з основних джерел енергії і супутником відновлюваної енергетики на найближчі десятиліття.
Але чи готова Україна повністю забезпечити себе цим енергоресурсом? Який найкращий рецепт газової незалежності?

Детальніше

 

ЕКОЛОГІЯ


 

Галина Танай, Ірина Угнівенко, Жовтень 06, 2020
Сміттєвий слід COVID-19: як змінилося ставлення українців до відходів під час пандемії

Наразі країни стикнулись з потребою утилізації засобів індивідуального захисту у короткий термін. Чи щось змінилось у ставленні українців до відходів під час пандемії?

Детальніше


 

Андрій Мальований, Жовтень 21, 2020
Зміни клімату та екологічний контроль

На наших очах світ переживає грандіозні кліматичні зміни. З 1901 року середня температура на планеті зросла на 1 градус. Тенденція на зростання триває, і що далі, то більше люди потерпатимуть від нестачі прісної води, погодних явищ, стихійних лих. 

Детальніше

 

МЕТАЛУРГІЯ


 

Андрей Глущенко, Сентябрь 29, 2020
Медленно, но верно: как скоро декарбонизируется мир

В последнее время проблема глобального изменения климата обсуждается как никогда остро. Металлургия не оставается в стороне от этих процессов, поскольку на нее приходится около 5% глобальных выбросов СО2.

Детальніше


 

Жовтень 23, 2020
Україна в світовому металургійному виробництві за 9 місяців 2020 р.

Україна біймає 9-ту позицію серед 40 країн-виробників чавуну. Скорочення загальносвітового виробництва чавуну викликано, в першу чергу, пандемією COVID-19.

Детальніше

 

ВИНАХОДИ


 

Жовтень 07, 2020
Британська винахідниця створила велосипедне колесо, що очищає повітря

Велосипед – один з найекологічніших видів транспорту. Але чи можна зробити його ще зеленішим? Британська винахідниця Крістен Таппінг переконана, що так.

Детальніше


 

Вересень 05, 2020
Вчені створили пластик, який можна вічно переробляти

Вчені з Каліфорнії винайшли новий сорт пластику, який наділений усіма властивостями сучасних пластмас, але при цьому на 100% придатний для повторного використання.

Детальніше

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua