Україна та світ | Освітній дайджест | 23 січня 2024

  

РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТИ

 Гроші за студентом, індивідуальні освітні траєкторії та модернізація мережі.  Про те, якою буде трансформація вищої освіти в Україні дізнайтесь з публікації Міністра освіти і науки Оксена Лісового.

 Скорочення вишів та предмети на вибір: як планують змінити вищу освіту у 2024 році? Що очикує викладачів, студентів, випускників та абітурієнтів? Які зміни відбуватимуться у вступній кампанії? Як підготуватися до вступу у 2024? Чи будуть скорочення викладачів? Що чекає на студентів об’єднаних ЗВО? Про це та інше - в інтерв’ю Михайла Вінницького Українському Радіо.

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 Реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті розпочнеться у березні і триватиме до початку квітня. Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 Increasing Student Success: A Developmental Approach. Increasing student success requires tight alignment across course learning outcomes, assessments, and planned learning experiences, but why, after all the hours spent preparing for student success, do large numbers of students still struggle in college? What makes the difference when it comes to increasing student achievement, satisfaction, and graduation rates?

 У 2024 році компанія «Clarivate» продовжує проводити вебінари для українських учених. 1 лютого відбудеться вебінар «Базові можливості Web of Science для наукової діяльності». Ви дізнаєтесь як знайти та проаналізувати публікації за своєю темою, як отримувати повідомлення про нові статті, як визначити основні видання, в які варто подавати статті, як знайти установи та науковців, які зробили вагомий внесок у вирішення цікавої вам теми.

 

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ

 ChatGPT And The Future Of Personalized Learning In Higher Education. The article explores how ChatGPT revolutionizes higher education by personalizing learning experiences, offering practical applications, and addressing implementation challenges, thus shaping a future of interactive, adaptable, and student-centered education in universities and colleges.

 Pioneering the future of higher education: The role of educators in AI integration. Nicolaas Matthijs addresses the misconceptions around AI in higher education and establishes seven realities of how AI will improve efficiencies and unlock potential in the classroom.

   

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 До 29 лютого 2024 року Сумський державний університет має доступ до платформи AMBOSS, розробленої провідними німецькими лікарями. AMBOSS – це 25 000 підручників, медичних журналів, інструкцій з різних галузей медицини, більше 10 000 навчальних відео, інтерактивних зображень та блок-схем, база тестів QBank, розроблена за програмою американського іспиту USMLE, 6 000 запитань, створених на основі клінічних випадків тощо.

 

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua