Російське вторгнення в Україну призвело до сплеску популярності української мови у світі. «Солов’їна» стала трендом — такий висновок за 2022-ий рік зробили на найвідомішій платформі для вивчення мов "Duolingo". У лютому 2022 понад 1,3 мільйона людей на знак солідарності почали вивчати українську мову. За шість місяців кількість людей, які вивчають українську мову, зросла на 2229% в Ірландії, на 1651% у Німеччині, на 1615% у Польщі, на 1515% у Чехії тощо. До слова, у Норвегії відкрили вже дві українські школи, в Гарвардському та Колумбійському університетах видаються підручники та активно практикується викладання української. Цей факт надихає.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

"Мова має значення, бо це не просто слова, не лише ознака національної приналежності. Це значно більше, особливо сьогодні, коли йде війна за наше існування. Мова — це сигнал "свій", "безпека", де б ви не були. Мова — це громадянська позиція людини й бізнесу. Мова — це символ сміливості та боротьби за свободу. Саме тому ми у своїй комунікації не втомлюємося повторювати, що українська — це мова вільних людей", – Наталія Клименко, засновниця проєкту "Мова — ДНК нації".

Тож вивчення української мови як іноземної, чого не існувало у Радянському Союзі, із часів отримання Україною незалежності почало підніматися на належний рівень. Почали з’являтися багатоцільові підручники для тих, хто вчить українську з допомогою викладача або самостійно. Процес освоєння нашої мови запущений по всьому світу.

Пропонуємо посібники, які стануть в нагоді вихідцям з будь-яких країн без вікових обмежень.

Bezumtsi

Українська мова для іноземців. Рівень А1

Пропонований навчальний посібник є першою частиною навчального комплексу для іноземних громадян, які бажають вивчати українську мову з метою подальшого навчання, стажування, працевлаштування, отримання громадянства України та складання сертифікаційного іспиту з україн­ської мови як іноземної.

 


Bezumtsi

Українська мова для іноземців. Рівень А2

Пропонований посібник є другою частиною навчального комплексу для іноземних громадян, які бажають вивчати українську мову. Опанування матеріалу посібника дозволить іноземцям оволодіти україн­ською мовою в межах комунікативних тем: «Моя країна», «Природа України», «Здоров’я», «Характер. Зовнішній вигляд», «Робота», ­«Послуги», «Готель», «Подорожі», «Дозвілля», «Українські свята» тощо. Граматичні таблиці, матеріали для допитливих, діалоги, клоуз-тести ­роблять процес вивчення української мови легким, цікавим і творчим.

 

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua