Україна та світ | Освітній дайджест | 24 січня 2023

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 На брифінгу Міністерства освіти і науки України щодо моделі вступної кампанії у 2023 році в умовах воєнного стану представлено спільну позицію та напрацювання МОН, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і УЦОЯО з організації та формату проведення вступних випробувань з урахуванням безпеки та створення умов для можливості вступу найбільшої кількості українських випускників.

 Для всіх предметів НМТ вступної кампанії 2023 року буде підвищено мінімальні пороги, які необхідно подолати учасникам тестування для отримання позитивного результату. Для можливості брати участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти вступнику необхідно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів за виконання кожного з трьох блоків НМТ.

 Якими будуть вступні випробування в 2023 році. У публікації надано офіційне роз’яснення від Українського центру оцінювання якості освіти та інфографіка стосовно вступної кампанії 2023.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 7-8 лютого 2023 року відбудеться ІІ Міжнародний науковий форум «Адаптивні процеси в освіті». Мета заходу - з’ясування сутності та способів розповсюдження технологій адаптивних процесів в освіті в умовах воєнного часу та повоєнного відновлення України.

 Вимоги ринку праці до освітніх та професійних кваліфікацій працівників. Проаналізовано  потреби  роботодавців  України  щодо освітніх та професійних кваліфікацій працівників. Дослідження виконано за  даними  інформаційної  системи  дослідження  ринку  праці  України, створеної із використанням технологій великих даних і штучного інтелекту.

 

ЯКІСТЬ ОСВІТИ

 26 січня 2023 року відбудеться вебінар «SMART-підхід у зовнішньому забезпеченні якості вищої освіти». Під час заходу планується обговорити європейські практики застосування SMART-підходу у діяльності експертних груп; проблеми та перспективи; рекомендації для ЗВО; практичні приклади.

  

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 6 Ways to use infographics like a marketer to improve learning impact. There are deliberate techniques marketers use to make infographics drive action; these can also be applied to Learning and Development. Discover the best use cases for infographics, and six steps for improving the success of your learning infographic.

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 Інформаційний бібліографічний список «Нові надходження» містить друковані та електронні книжкові видання, які поповнили фонд бібліотеки СумДУ у ІV кварталі 2022 року. До вашої уваги новинки з усіх галузей знань, у тому числі і з питань освіти.

 День народження Вікіпедії. 15 січня – день створення найбільшої електронної енциклопедії у світі — Вікіпедії. Загалом існує 314 Вікіпедій різними національними мовами. Українська Вікіпедія за кількістю статей посідає 17-те місце. У 2020 р. Бібліотека СумДУ започаткувала проєкт "СумДУ на сторінках Вікіпедії" та приймає заявки на підготовку матеріалів до онлайн-енциклопедії.

  

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

   

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua