Дата публікації:
19 червня 2020
Кількість переглядів:
615
Поділитися:

Пошук релевантної наукової інформації – запорука успіху будь-якого наукового дослідження. Розширити та удосконалити свої навички у цьому питанні мали змогу учасники вебінару "Пошукові можливості баз даних Academic Search та Business Source Ultimate платформи EBSCOhost", який був організований бібліотекою СумДУ спільно з Інформаційною службою EBSCO 16 червня. 

Слухачі дізналися, що бази даних містять майже 14 000 повнотекстових авторитетних журналів з усього світу, більше 6 тис. з яких індексується у Web of Science та SCOPUS. Окрім цього пропонується інформація про понад 1 мільйон компаній, інтерв’ю з лідерами галузей та аналітиками, 77 тис. відеороликів від Associated Press. В нагоді для вивчення світових тенденцій та темпу розвитку бізнесу стануть звіти країн, компаній, ринку та SWOT- аналізи за останні 30 років, включаючи 2019. 

Тематичний склад контенту баз даних мультидисциплінарний, але для тих, хто цікавиться бухгалтерським обліком, фінансами, банківською справою, маркетингом, менеджментом більш корисною буде база даних Business Source Ultimate.

Знайти потрібне в такому величезному інформаційному масиві допомагає потужна система пошуку та сервісів платформи EBSCOhost. Дослідники можуть поєднувати велику кількість пошукових ознак, а запропонований тезаурус допоможе підібрати синоніми та сформувати свій пошуковий запит. Зручна система швидких посилань дозволить переглянути профілі авторів та компаній, відеоматеріали та зображення. Багато переваг має і роботи з документами: їх можна переглядати, зберігати в особистій папці, друкувати, завантажувати на Googlе-диск та пересилати на поштову скриньку. Діє навіть функція перетворення тексту в мову, яка дозволяє прослухати інформацію. Важливим є сервіс формування та експортування бібліографічних посилань на документ безпосередньо з баз даних.

Скористайтесь нагодою доступу до ресурсів Academic Search Ultimate та Business Source Ultimate платформи EBSCOhost, який триватиме до 24 липня 2020 р



Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua