Дата публікації:
02 червня 2020
Кількість переглядів:
508
Поділитися:

Душевний стан потужний важіль та рушій успіху. Механізм, за яким він змінюється, вельми схожий на принцип руху ліфта: то піднімає вгору, до найвищих поверхів, то опускає вниз. Від ейфорії до депресії, від щасливої усмішки до сліз відчаю.

Цього разу хочемо познайомити вас з книгами для гарного настрою, які виправляють ситуацію, допомагають знайти відповіді на будь-які питання.

Деякі з наведених книжок доступні читачам бібліотеки Сумського державного університету, інші доведеться пошукати. Проте кожен з нас може поповнити бібліотечні полиці цікавою літературою.

Долучайся й ти до книжкового проєкту «Щастя»: Прочитав книгу – поділись з бібліотекою! Можливо саме твоя книга допоможе комусь у важку хвилину, додасть впевненості у власних силах чи просто вмотивує на крок уперед.

Читай! Змінюй! Створюй!

 

Bezumtsi

«Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем» Марк Мэнсон

У книзі піднімається досить цікава тема - надлишку позитивного мислення. Автор вчить сприймати негатив критично, генерувати з нього життєву енергію, що неминуче призводить до позитивних змін. Хочете навчитися безболісно і жваво долати життєві проблеми, вичавлювати з мінімуму максимум, і таким чином удосконалюватися? Безумовно, цей матеріал для вас.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«План Б. Як протистояти біді, стати витривалим і повернути радість» Адам Грант, Шерил Сэндберг

 Дослідження психолога, бізнес-консультанта і колумніста The New York Times Адама Гранта об'єдналися в книзі з особистим трагічним досвідом головного операційного директора Facebook Шеріл Сендберг. На прикладі тих, хто переніс втрати, стає зрозуміло, що після сильних ударів долі можливо - і потрібно! - бути щасливим, повернувшись до життя. Потрібно, бо кожен з нас своїм прикладом не тільки розвиває власну емпатію і налагоджує відносини з оточуючими, а й надихає інших бути витривалими.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Передбачувана ірраціональність» Ден Аріелі

Нам здається, що ми керуємо своїм життя. Чи так це насправді? Чи впевнена людина, що прийняте рішення правильне, що всі «за» та «проти» проаналізовані і достовірні на 100%? Автор книги спростовує думку про те, що всі наші дії виважені та раціональні. Ден Аріелі досліджує щоденні ситуації та показує, як очікування, емоції, соціальні норми та інші невидимі і, здавалося б, нелогічні сили впливають на нашу здатність тверезо мислити. Та чи зможе читач скористатися висновками й застосувати знання у професійному та особистому житті?

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Мистецтво спокою. Пригоди на шляху в Нікуди» Піко Айєр

 «Останнім часом на думку мені спадає, що в епоху швидкості ніщо так не збадьорює, як уповільнення руху. В епоху метушні й хаосу немає більшої розкоші, ніж концентрація уваги. І в епоху постійного руху немає нічого більш термінового, ніж не діяння».

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Маленька книжка ікіґай. Секрети щастя по-японському» Кен Могі

Ікігай - японська філософія, яка допомагає знаходити задоволення, радість і усвідомленість у всіх справах кожен день і сприяє довголіттю (японські чоловіки за тривалістю життя займають 4-е місце в світі, а японські жінки - 2-е). Завдяки ікігай людина вчиться приводити в порядок думки, помічати красу навколишнього світу і радіти дрібницям, знаходить гармонію і душевний спокій. Ікігай сприяє досягненню успіху в усіх сферах професійної діяльності та в особистому житті, і ви зрозумієте чому, коли прочитаєте цю книгу.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Путь к величию 2: от монаха, который продал свой "феррари"»  Робин Шарма

Дозвольте собі ненадовго зупинитися. Просто завмерти і відчути свій стан, ступінь своєї задоволеності життям, собою. Спробуйте бути об'єктивними і самокритичними, навіть якщо це призведе вас до думки про необхідність внести зміни. Так, зміни не всім до душі, хоча б тому, що ніколи не знаєш, до чого вони призведуть. Подивіться на життя очима успішної людини - і станьте нею!

 

 

 

 

 


Bezumtsi

«Сила волі. Шлях до влади над собою» Келлі Макґоніґал

 Якщо взяти всі книги, що змінили життя, то кращої на тему розвитку сили волі не знайти! Автор викладає дієву методику тренування навички, що дозволяє перемогти шкідливі звички, виробити в собі стрижень до нових перемог. У бізнесі, спорті, стосунках. Як влаштовано наше мислення, що є причиною невиходу із зони комфорту - теми, розкриті в книзі в повній мірі. З цікавими прикладами і фактами. 10-тижневий курс дозволяє розвинути «мозкову м'язу», ставши більш стійким до мінливого ритму життя і добитися поставлених цілей.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Кради як митець. Креативні «фішки», про які тобі ніхто не розповість» Остін Клеон

Книга-порятунок для тих, хто боїться почати творити. Тут зібрані прості поради, написані простими словами, які знаходять відгук у кожному читачі. Прості кроки для досягнення Великої Мети. Створюємо власний шедевр не «крадіжкою» чужих ідей, а через з глибокий аналіз та переосмислення чогось цікавого. Видання виконано у формі Артбук з конкретними порадами, прикладами і ілюстраціями того, де і як брати ідеї для творчості.

 

 

 

 

 


Bezumtsi

«Витри шмарклі, подруго! Припини вірити в брехню про те, ким ти є, і станеш тією, ким маєш бути» Рейчел Голліс

Відверта, яскрава, з біса розумна і трохи божевільна, Рейчел Голліс розповідає читачкам те, що інші не зважаться відкрити навіть найближчій подрузі. Вона озвучує 20 міфів, які отруюють життя більшості жінок. А потім розвінчує кожен з них, долучаючи до своїх роздумів трагічні, смішні, безглузді та просто зворушливі історії зі свого життя. Ця книжка зриває полуду з очей і розуму та спонукає по-новому поглянути на своє сьогодення і майбутнє. Розібратися зі страхами, душевними травмами, мріями, сподіваннями і почати рухатися до щастя. Справжнього щастя, без обману.

 

 

 

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua