Дата публікації:
20 травня 2020
Кількість переглядів:
771
Поділитися:

Представляємо вашій увазі “Must Read” від Дмитра Дубілета, одного з топ-менеджерів українського «ПриватБанку» і куратора проєкту електронного уряду iGov

Нещодавно Дмитро опублікував власну книгу “Бізнес на здоровому глузді”, в якій поділився ідеями, як домогтися свого, та рекомендував книги, якими захоплюється. 

Бажаємо і Вам обрати книгу для себе і надихнутися на нові звершення!

 

Bezumtsi

«Коротко і по суті. Мистецтво розставляти пріоритети», Грег МакКеон 

Книга допоможе розставити пріоритети в житті і розповість, як робити менше, а домагатися більшого. Вам здається, що ви працюєте занадто довго, а встигаєте занадто мало? Ви постійно зайняті, але зовсім не продуктивні? Ви відчуваєте, що витрачаєте свій час на чужі справи? Якщо на ці питання ви відповідаєте «так», вам допоможе есенціалізм.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Безжальний менеджмент та ефективність людських ресурсів», Ден С. Кеннеді

Тільки Ден Кеннеді міг наважитися написати таке керівництво по безжалісному менеджменту - без всякого жалю і наукових теорій, тільки залізні рецепти, перевірені на ділі. Поверніть собі владу над своїм бізнесом, задавайте правила, ставте на перше місце прибуток і домагайтеся справжніх результатів від тих, хто на вас працює. Ніхто не буде ставитися до вашого бізнесу так, як ви, і ніхто не буде стільки в нього вкладати. Якщо щось піде не так, наймані працівники підуть на нову роботу, але ви залишитеся.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Think Simple. How Smart Leaders Defeat Complexity», Ken Segall

Ця книга - про одержимість простотою, головною рушійною силою успіху Apple. Мільйони людей полюбили продукти Apple саме тому, що вони прості і зрозумілі.  Автор книги працював зі Стівом Джобсом більше 12 років в NexT і Apple, придумав назву iMac, курирував знамениту рекламну кампанію Think different. Ви заглянете за лаштунки дизайн-процесу Apple. Успіх цієї компанії тільки здається таким далеким і ідеальним - насправді уроки простоти можна зрозуміти і застосувати в будь-якому бізнесі. Ця   книга допоможе переосмислити бачення майбутнього, стати лаконічніше, навчитися оптимізувати і покращувати.

 

 

 


 

Bezumtsi

«Гении и аутсайдеры», Малкольм Гладуэлл

Життя несправедливе. Чому одним все, а іншим нічого? Чи правильно зводити причини успіху до особистих якостей, дарованих природою? Малкольм Гладуелл - перший, хто виявив приховані закони за тим, що завжди здавалося волею випадку. Ці закони пояснюють, чому видатні хокеїсти народжуються, як правило, в січні і практично ніколи - в жовтні; чому азіатським школярам математика дається легше, ніж іншим; чому, щоб стати престижним нью-йоркським адвокатом, потрібно бути євреєм.  Це не посібник про те, «як стати успішним». Це захоплююча подорож у світ законів життя, які ви можете застосовувати собі на користь.

 

 

 


 

Bezumtsi

«Фрікономіка. Зворотній бік усього на світі», Стівен Левітт і Стівен Дабнер

Фрікономіка - це яскраве, «неправильне», але результативне мислення. Воно допомогло царю Соломону встановити справжність материнства, австралійському гастроентерологу Томасу Бороді - знайти справжню причину виникнення виразки шлунка, а кволому Такеру Кобаясі - перемогти бувалих ненажер в міжнародному змаганні з поїдання хот-догів. Автори пропонують вирішувати проблеми нестандартно: дивитися на них з інших ракурсів, шукати незвичайні підходи і не приймати за аксіому навіть найавторитетніші затвердження. У книзі дуже багато переконливих прикладів того, що мислити як фрік корисно.

 

 

 


 

Bezumtsi

«Продається все. Джефф Безос та ера Amazon », Бред Стоун

Ця книга - історія успіху і розслідування одночасно. Розповідь про те, як, переживши крах компаній, чия бізнес-модель цілком грунтувалася на роботі в інтернеті, Amazon зумів обійти конкурентів і почати свою безпрецедентну експансію по країнам і галузям. Це розслідування того, як влаштована одна з найбільш незвичайних на сьогоднішній день компаній планети, якій належить не тільки найвідоміший інтернет-магазин, але і фірми робототехніки, хмарних технологій, космічні проекти та ЗМІ. Джефф Безос - видатний бізнесмен, блискучий аналітик і жорсткий організатор. Перед вами перша і дуже докладна біографія цього невтомного лідера і генератора ідей, що не визнає в бізнесі кордонів, традицій і стереотипів.

 

 

 


 

Bezumtsi

«Та ви жартуєте, містере Фейнман!», Річард Фейнман

Американський фізик Річард Фейнман - один з творців квантової електродинаміки, нобелівський лауреат, але, перш за все, - непересічна особистість, яка не вписувалася в звичні рамки образу «людини науки». Він був відомий своєю пристрастю до жартів і розіграшів, писав дивовижні портрети, грав на екзотичних музичних інструментах. Чудовий оратор, він перетворював кожну свою лекцію в захоплюючу інтелектуальну гру. На його виступи рвалися не тільки студенти і колеги, а й люди, просто захоплені фізикою. Автобіографія великого вченого захоплює сильніше, ніж пригодницький роман.

 

 

  


 

Bezumtsi

«Історія Walmart. Зроблено в Америці», Сем Волтон

Книга про мережу магазинів Walmart (раніше Wal-Mart) і її творця, про натхнення, сміливість, оптимізм і важку працю, яка дозволила компанії «осідлати» мрію і стати лідером світового бізнесу. Всього за кілька десятиліть Сем Уолтон перетворив маленький магазин у центрі провінційного містечка в найбільшу в світі мережу роздрібної торгівлі. Ця книга - не просто історія успіху. Це своєрідний підручник з ведення торгового бізнесу, написаний справжнім професіоналом своєї справи. Це історія створення видатного бізнесу від першої особи - гранично чесно, захоплююче і забавно.

 

 

 


 

Bezumtsi

«Непонятное искусство. От Моне до Бэнкси», Уилл Гомперц

Який сенс в «Чорному квадраті» Малевича? Що мав на увазі Енді Уорхол, зображуючи незліченні банки томатного супу? І до чого тут взагалі пісуар? У своїй розповіді про річну історію сучасного мистецтва Уїлл Гомперц не оцінює ті чи інші твори. Він дає читачам «короткий курс» культурних кодів-підказок, які дозволять вам самостійно орієнтуватися в сучасному художньому просторі і розбиратися, де «пустушка», а де шедевр.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Cryptonomicon», Neal Stephenson

Дія роману розгортається в двох часових періодах: в 40-і, коли група фахівців-дешифрувальників намагається зламати німецьку систему кодування, і в даний час, коли онуки членів цієї групи шукають золото, зникле в ту саму Другу світову. Ви також дізнаєтеся про причини появи сучасних комп'ютерів, про ключову роль інформації у війнах і економіці, а ще про подібність у способах роботи комп'ютера, шифрувальної машини, церковного органу, людського мозку і Всесвіту.

 

 

 

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua