Дата публікації:
31 березня 2020
Кількість переглядів:
1485
Поділитися:

Про COVID-2019 зараз говорять усі. В безкінечному інформаційному потоці є багато різних даних, і найчастіше – недостовірних. В соціальних мережах поширюються міфи та спекуляції.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. 

 

Варто довіряти інформації тільки від офіційних організацій з питань охорони здоров'я та перевірених медіа: 

COVID-19 #Coronavirus latest data visualized – візуалізація, заснована на фактах і даних: постійно оновлюється.

WorldHealthOrganization (WHO) – найактуальніша інформація про перебіг пандемії коронавірусу у всьому світі, відповіді на найпопулярніші запитання, розвінчування міфів про Covid-19, відео щоденних брифінгів ВООЗ, статистика та поради.

Міністерство охорони здоров'я України – офіційна сторінка у Facebook з актуальною та достовірною інформацію щодо коронавірусу з офіційних джерел МОЗ України.

Інформаційний портал Кабінету Міністрів України – портал з відповідями на основні питання про Covid-19: як передається, як діагностується, хто є в групі ризику, як себе вберегти, яка ситуація в країні. 

Центр громадського здоров’я України – офіційна сторінка у Facebook. Організація відповідає за збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку.

Novel Coronavirus Information Center – безкоштовний доступ  до медичних досліджень Elsevier щодо нового коронавірусу COVID-19.

Get the insights you need on COVID-19 – Clarivate Analytics надає доступ до провідних світових досліджень і останніх новин, пов’язаних із новим коронавірусом COVID-19.

Coronavirus disease (COVID-19) – UNICEF – надає точну інформацію, пояснення для батьків та вчителів, які грунтуються на останніх наукових доказах експертів у галузі охорони здоров’я.

Коронавірус_інфо – Telegram-канал про коронавірус в Україні, верифікований Міністерством охорони здоров’я України. Тут оперативно інформують про поточну ситуацію та останні новини навколо поширення вірусу COVID-19 в країні.

2019 Novel Coronavirus COVID-19 (2019-nCoV) Data Repository by Johns Hopkins CSSE – це сховище даних для нової візуальної панелі моніторингу коронавируса 2019 року, керованої Університетським центром системних досліджень і інженерії імені Джона Хопкінса (JHU CSSE).

 

Поділіться цією інформацією зі своєю родиною, друзями та колегами, щоб вони мали доступ до перевірених фактів про COVID-19.

Ми піклуємось про новини, які ви отримуєте! 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua