Дата публікації:
17 березня 2020
Кількість переглядів:
1954
Поділитися:

Шановні вчителі!

Запровадження карантину поставило перед багатьма школами запитання як правильно організувати дистанційне навчання та дистанційну командну роботу?

Платформа "Дія. Цифрова освіта" підготувала на допомогу школам та педагогам відео-лекції «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». А тимчасовий центр надання інформації "Навчайте з дому" зібрав інформацію та інструменти, які допоможуть вчителям у період епідемії коронавірусу.

Ми ж підготували для Вас огляд сучасних цифрових технологій дистанційної командної роботи.

Безумовно, відеолекції найкращий варіант подачі матеріалу, оскільки дають наочність. Такі інструменти як Zoom, WebEx, Google Meet, GoToMeeting надають можливість записати свій власний онлайн урок з демонстрацією екрану свого пристрою. Усе що вам треба запланувати зустріч (семінар) та надіслати запрошення у вигляді посилання на семінар усім учням або колегам. Доречі, запрошення можна інтегрувати у Google Calendar, який вчасно нагадає про подію. 

Є заняття, які повністю можна перевести у онлайн режим, але якщо ви потребуєте лабораторного устаткування, можна запропонувати учням перегляд відео проведення дослідів на відповідних YouTube каналах.

Очний спосіб подання інформації, звичайно ж, більш звичний для нас, але не менш цікавими можуть виявитись аудіоконспекти, подкасти та аудіокурси. Не треба шукати спеціального обладнання, адже записати можна навіть з телефона, а поширити через групи та канали Viber, Telegram, Instagram.

Звичайно, для організації онлайн курсу, перевірки знань, треба підібрати платформу, яка б відповідала вимогам і була зрозумілою у використанні. Найпоширенішим варіантом серед шкіл є Google Classroom. Ви можете створювати класи, давати завдання, проводити опитування та обговорення. 

Доповніть свій курс іншими інтерактивними методами, наприклад, цікавими презентаціями, інфографіками, створеними у Canva або Prezi. А за допомогою Google Forms ви можете зробити опитування школярів для перевірки засвоєних знань.

Цікавим поєднанням є доповнення основного викладу матеріалу існуючими онлайн курсами, наприклад Khan AcademyМІЙКЛАС, На Урок, Global Innovative Online School, Онлайн -школа "Альтернатива", Brain Basket Foundation, Онлайн-курси англійської від Британської Ради. Безліч лекцій на різні теми, до того ж у ігровій формі, пропонує німецький дитячий онлайн-університет (KINDERUNI) – це безкоштовний освітній проект Гете-Інституту для дітей у віці від 8 до 12 років.

Не менш цікавими та корисними можуть стати курси як для освітян, так і для учнів від викладачів провідних ЗВО України на платформі Prometheus. Доречі, про підготовку до ЗНО Prometheus також подбав. Також чимало цікавих курсів українською є на сайтах ВУМ onlineGoogle Digital WorkshopЄвропейський ПростірВище

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua