Дата публікації:
17 травня 2023
Кількість переглядів:
388
Поділитися:

Неймовірно теплою і затишною видалася творча зустріч в бібліотеці Навчально-наукового медичного інституту з нагоди свята вишиванки.

День вишиванки покликаний зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного українського одягу. Вишиваний рушник, вишита сорочка вже давно стали українськими символами-оберегами.

Зараз особливий час. Ми звертаємось до народної творчості, до народних традицій, і приємно усвідомлювати, що вони оживають, оновлюються.

Пані Світлана БІДНА, майстриня з виготовлення витинанок, представила на зустрічі Сумський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Вона розповіла, що мистецтво дає людині можливість розкритися, показати світові свій талант, свої емоції, почуття, душу. А ми цінуємо твори мистецтва не тільки з цікавості, а  отримуємо від них естетичне задоволення, заряджаємося енергією, позитивними емоціями.

Говорили про народні традиції, символи, обереги, про різні види народного декоративного мистецтва.

Орнаментика і символіка вишивок мають дуже глибоку історію і зараз потроху досліджуються етнографами. Адже чим більше ми будемо про них знати, тим більш духовно збагаченим буде наше життя.

Пані Світлана поділилась власним творчим досвідом, представивши молоді ряд своїх неперевершених робіт.

Сила мистецтва дійсно працює. Студентам «зайшло» таке спілкування. Вони відчули енергетику свята і зарядилися позитивом.

Додала феєрії онлайн-вікторина, яку так полюбляє сучасна молодь, та невеличка фотосесія на згадку.

Захід відбувся в межах проєкту «З Україною в серці», який спрямований на патріотичне виховання молоді в кращих культурних традиціях.

Досліджуймо українську культуру разом!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua