Дата публікації:
17 січня 2023
Кількість переглядів:
237
Поділитися:

Чи знаєте ви, що пташку сойку в народі називають пересмішницею? Адже вона вміє імітувати голоси: "може закаркати, мов крук, а може й защебетати соловейком. Може навчитися і гавкати, і нявкати… і навіть людською мовою говорити…" Ця пташка не тільки надзвичайно красива, а й розумна та хитра. "Її розум виходить за межі інстинкту”.

Саме такою, як ця пташка, хотіла стати Нора, юність якої пройшла в буремні 90-і роки. Вона рано пізнала, що таке бідність та страждання. Доросле життя почалося надто швидко та змусило Нору тяжко працювати. Потрапивши до рук торговців "живим товаром", дівчина пережила справжнє пекло. Але змогла не тільки вижити, а й стати "залізною Норою", перетворившись із колись наївної боязкої дівчинки у вольову жінку, яка більше ніколи не дасть себе скривдити.

"Нікому не вдавалося похитнути Нору. Вона вміла тримати удар, приховувати емоції, самим лише поглядом вгамовувати пристрасті. Навчилася."

Завдяки своєму розуму та наполегливості Нора очолила бізнес сім’ї Троянів, ставши дружиною Радія Трояна. Вона має сім’ю, гроші, владу… Та чи щаслива вона?

Левко, попри свій юний вік, пішов добровольцем в АТО, яке стало початком страшної війни. А далі – полон, тортури та несподіване звільнення і повернення додому.  "...Невдовзі почалися виклики до суду. Звинувачення в тому, що "самовільно вийшли з оточення, у дезертирстві". Левко має відстояти свою правду в суді, який триває вже три роки. Адже честь для нього – найдорожче. А ще він має мрію: побудувати на місці колишнього маєтку Відинських реабілітаційний центр "Сонячний" для "сонячних" дітей. Та не тільки він має плани на цей шматок землі…

Випадкова зустріч з дівчиною в червоній сукні перевернула все його життя. Чи міг він, рятуючи її, уявити, що Лара – донька Троянів, найбагатших та найвпливовіших у місті? Чим обернеться цей порятунок? І чого так злякалася Нора, побачивши хлопця?

Читайте "Плач пересмішниці" та дізнайтеся, що спільного у залізної бізнеследі з простим хлопцем? І чи зможе правда та справедливість перемогти темряву? Це історія, яку дійсно варто прочитати!

P.S. Надія Гуменюк – українська поетеса, прозаїкиня та публіцистка. У її творчому доробку – майже чотири десятки книжок та низка престижних премій. До речі, чоловік Надії Гуменюк – відомий український письменник Володимир Лис.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua