Дата публікації:
13 січня 2023
Кількість переглядів:
328
Поділитися:

На порталі електронних послуг "Дія" з’явився новий розділ "Дія.Безбар’єрність". Це є одним з кроків створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Мета проєктуусунути перешкоди для громадян України у наданні державних послуг.

Уся необхідна інформація про національні служби тепер зібрана на одному сайті. Послуги, впроваджені на порталі, містять матеріали, присвячені питанням, яких немає на державних порталах. Інформація опублікована у трьох форматах:

  • гіди – відповіді на популярні питання (наприклад, Як знайти першу роботу чи Знятися з обліку переселенців);
  • інструкції – допомога з конкретними питаннями, що стосуються послуг (наприклад, як підготуватися до виїзду за кордон чи отримати пенсію);
  • особистий досвід – історії людей (наприклад, Мене не беруть на роботу без досвіду, Як підготуватися до пологового, чи історії людей, які змінили професію після 60). 

"Дія.Безбар’єрність" пропонує послуги для 5 категорій громадян на різні періоди життя:

Проєкт створено у співпраці з ключовими аудиторіями, серед яких літні люди, молоді батьки та люди з обмеженими можливостями.

Почніть своє знайомство з порталом вже зараз!

 


Дія.Безбарʼєрність створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів» спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Швеції. Аналітичну підтримку надавала громадська організація «Безбар’єрність». Запис презентації платформи

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua