Дата публікації:
30 грудня 2022
Кількість переглядів:
181
Поділитися:

Синдром хронічної втоми став вашим вірним супутником, а особисте життя видається невпорядкованим і розбитим? Постійно хапаєтесь за все і одразу, але ніде не встигаєте. Ніби все є, але шалений темп життя з’їдає всі сили? Чи навпаки життя тягнеться, як один однаковий день? Одним словом не відчуваєте щастя, впевненості, спокою і сенсу?

Так само почувалась героїня автобіографічної розповіді Гелен РАССЕЛЛ у книзі «Рік хюге по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі». Поки її чоловіка не запросили попрацювати рік у місці дитячих мрій – Леголенді в Данії. Звичайно, вона поїхала у цю подорож з ним. І ця мандрівка перевернула все її життя, познайомивши з данцями та данським хюґе.

Згодна, прочитавши написані кимось поради про щасливе життя десь у далекій мирній країні, важко уявити їх дієвість в наших умовах війни та постравматичних синдромів. Але. Насправді в цій легкій, але напрочуд правдивій, розповіді-щоденнику багато хто знайде заспокійливі та практичні поради, дехто – секрети, як знайти гармонію в собі та оточуючих. Як зупинитись та переосмислити життя, знайти його сенс та світло в темряві.

Книга, що примусить вас сміятися разом з героїнею, пристосовуватись до сонячних ночей Данії та до її довгої зимової темряви. Дізнатись, як можна бути щасливим, віддаючи 50% податків до бюджету та піврічних малят у ясла. Насолодитись смаком данських булочок денішів та фрілансом вдома у піжамі та капцях. Ви подивитесь по-іншому на свою родину та цінності, на те, що було для вас важливим зазвичай, а що ДІЙСНО є важливим зараз. Побачите, що іноді гламурне й шалене життя мегаполісу і бажання зробити все й одразу потребує паузи та відпочинку в маленькому провінційному місті, із такими несхожими на звичні традиціями, культурою, людьми навколо, роботою, дозвіллям, кулінарією, освітою і ставленням до життя.

Прочитавши цю надзвичайно цікаву історію зрозумієте, що, можливо, датське хюґе вам не вдасться відтворити на 100%, але ви точно захочете використати деякі їх лайфхаки, щоб відчувати гармонію та насолоджуватися життям за будь-яких обставин.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua