Дата публікації:
19 грудня 2022
Кількість переглядів:
183
Поділитися:

 

"Мазуревичі. Історія одного роду" – драматична родинна сага сучасної української письменниці Дарини Гнатко, книги якої вже завоювали серця багатьох читачів. Трагічні та щемливі долі п’яти поколінь роду Мазуревичів, змальовані на тлі буремних та жахливих історичних подій середини ХІХ – 60-х років ХХ століття: більшовицька революція, розкуркулення, “червоний терор” та репресії, а далі – Друга світова війна…

На долю Ярини випало надто багато випробувань. Рано втративши маму, вони з братом залишилися жити з батьком, Тихоном Мазуревичем, який був жорстокою і безсердечною людиною. І ось Ярина виросла. Від батька вона взяла неймовірну вроду, а від матері – розум та добре серце. Тихон, який ніколи не любив своїх дітей, прагне віддати її заміж за старого вдівця, секретаря виконкому, бо дуже хоче отримати “теплу” посаду. Не шкода йому ні власної доньки, ні тим більше Панаса чоловіка, в якого Ярина по-справжньому закохана.

Тяжка втрата коханого, війна, евакуація в далекий Узбекистан… А ще у неї на руках двоє малих дітей брата, який загинув. Як пережити все? Як витримати? Та чи зможе вона попри все знову повірити в силу кохання і стати щасливою?

...Очі жадібно вдивлялися у високу постать солдата, котрого спочатку, втомлена та занепокоєна, і не помітила. А як додивлялася та впиналася очима в кожного солдата, котрий траплявся їй на очі, так надіючись, що ось побачить його…
— Яринко? – запитав тривожно.
Ось вона та мить, котрої Ярина чекала так довго, – мить, коли Степан до неї повертається. Така жадана, у котру вона зараз просто не могла повірити, тільки стояла й спостерігала, як він іде до неї – високий, схудлий і втомлений, і … такий коханий.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua