Дата публікації:
09 грудня 2022
Кількість переглядів:
507
Поділитися:

Нещодавно команда Міністерства освіти та науки України презентувала новий проєкт, створений за участі міжнародного фонду "Відродження", Європейського Союзу та компанії SoftServe. Також до проєкту долучилися волонтери з України, Польщі, Болгарїі, Мексики та Америки.

Ресурс орієнтований на здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних, наукових та адміністративних працівників  закладів освіти, а також партнерів та  волонтерів, які готові сприяти розвитку цифрової освіти, доступу до якісних навчальних матеріалів, інформаційних сервісів.

Мета проєкту Цифрові сервіси для освіти України - надати закладам освіти актуальну інформацію та поради щодо безкоштовних можливостей організації дистанційного та змішаного навчання. 

“В умовах воєнного стану онлайн та змішане навчання особливо важливі для рівного доступу до освіти та безпеки його учасників. Команда МОН забезпечила безкоштовний доступ закладів освіти України до кращих світових цифрових ресурсів та інструментів.”

Сайт проєкту містить розділи:

  • ПЛАТФОРМИ - безкоштовні онлайн-курси з різноманітних дисциплін з можливістю отримати сертифікати від кращих експертів, провідних закладів освіти та лідерів індустрії.
  • ІНСТРУМЕНТИ - безкоштовний доступ до найкращих інструментів онлайн-навчання, що забезпечують якісну взаємодію між учасниками.
  • КРАЩІ ПРАКТИКИ - цей розділ містить заклик до співпраці щодо практик застосування онлайн-курсів з різних платформ, інструментів та онлайн-сервісів, що дозволяють досягти найкращих результатів навчання. Пізніше планується наповнити його інформацією про такі кращі практики, створити базу найкращих ресурсів з різних дисциплін із досвіду викладачів та відгуками студентів.

Наразі створена початкова версія сайту, яка поступово доповнюється. Як зазначають розробники, через пару місяців планується запуск повноцінної версії з усіма додатками та можливостями для користувачів.

Більше інформації про платформу слухайте у записі вебінару-презентації “Цифрові сервіси для освіти України”

Нагадуємо, що переглянути актуальний перелік всіх ресурсів, доступних для спільноти СумДУ ви можете в дайджесті е-ресурси.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua