Дата публікації:
20 вересня 2022
Кількість переглядів:
205
Поділитися:

Вже більш як півроку триває війна в Україні. І у кожного українця зараз лише одна мрія – наша Перемога!

А що буде після війни? Звичайно ж – відбудова нашої держави.

Постійні вибухи, бомбардування, пожежі та руйнування промислових об’єктів призводять до серйозних екологічних наслідків: забруднення повітря, ґрунтів та водойм. Тому дуже важливо, щоб до відбудови нашої країни були включені й заходи по збереженню та відновленню екосистем України.

Почати ми можемо вже сьогодні!

22 вересня вся світова спільнота відзначає День без автомобіля. Основна мета – розвантажити та звільнити міста від шкідливих вихлопних газів, що виробляють двигуни авто. Щоразу, заводячи двигун авто, ми прискорюємо зміни клімату на нашій планеті, а разом з цим й провокуємо швидше танення льодовиків, підняття рівня Світового океану, загибель коралових рифів.

Долучаймось до акції «День без авто»! Ми можемо хоча б на один день знизити ступінь шкідливих викидів в атмосферу. Залиште цього дня своє авто вдома. Пройдіться містом або скористайтеся велосипедом чи самокатом. Вам сподобається! А ще яка користь для природи!

«Зелена бібліотека СумДУ» завжди бере активну участь у проєктах та заходах, спрямованих на покращення екологічності довкілля. Вигуляємо свої велосипеди, самокати, електро та сонцемобілі! Давайте разом йти до Перемоги!

Кожна краплина нашого зусилля дуже важлива! Все буде, Україна!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua