Дата публікації:
30 серпня 2022
Кількість переглядів:
371
Поділитися:

"Яке швидкоплинне  життя. Незчуєшся, як воно пролетить…" - ця думка крутиться в голові весь час, поки читаєш роман "І знов Олівія".

Це друга книга письменниці Елізабет Страут, що є продовженням історії про Олівію Кіттеридж - дивовижну жінку, яка мешкає в американському містечку Кросбі штату Мен. Наче зовсім недавно вона була молода та енергійна, а зараз їй сімдесят років, вона самотня, втратила чоловіка, а її син живе далеко та рідко з нею спілкується. Але час подарував їй те, чого часто бракує в молодості - бажання зрозуміти саму себе, своє життя та власні помилки. І якщо не виправити їх, то бодай знайти відповіді на важливі життєві питання.

На перший погляд, Олівія не дуже приємна людина з важким характером. Вона жорстка, вперта, саркастична та занадто відверта. Але чим більше вона відкривається нам, тим більш очевидним стає те, що вона здатна до глибокого співпереживання та піклування про інших, зовсім чужих людей. Вона, як ніхто інший, помічає чужий біль та горе. І хоч її слова іноді надто різкі, своєю чесністю вони здатні допомогти та зцілити.

Книга пронизана легким сумом та ностальгією, але вона змушує переосмислити своє власне життя, навчитися його більше цінувати та зрозуміти самого себе.

Життя не буває лише чорним або білим, воно різнобарвне, і кожна людина унікальна та прекрасна по-своєму, зіткана з найрізноманітніших якостей. Неймовірна Олівія надихає, дивує та дарує віру в себе! 

P.S. Цікаві факти про книгу.

  • "І знов Олівія" - одна з десяти книжок року за версією "People" і одна з найкращих книжок року за версією: Time, Vogue, The Washington Post, Chicago Tribune, Vanity Fair, Publishers Weekly.
  • За мотивами книги Елізабет Страут "Олівія Кіттеридж" компанія HBO зняла міні-серіал "Що знає Олівія". Саме за цю книгу письменниця була удостоєна Пулітцерівської премії, а крім того, іспанської премії Libreter та італійської Bancarella.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua