Дата публікації:
12 серпня 2022
Кількість переглядів:
338
Поділитися:

Що краще - друкований чи екранізований твір?

Прочитавши книгу, іноді хочеться для порівняння переглянути фільм. Чи навпаки - прочитати оригінальний твір, якщо перегляд екранізації вас чимось вразив.

А краще можна відчути всі емоції героїв, поринувши з головою в оригінальну історію! І там вже точно буде видно, хто переможе - друкована книга чи її візуальне втілення! В будь-якому випадку ця культурна подорож і її аналіз стануть для вас захопливим досвідом. Тому в рубриці "Варто почитати" ми відкриваємо серпневий цикл "Екранізовані сторінки в оригіналі".

Що може бути щиріше та правдивіше, ніж книга для підлітків, написана підлітком? Сьогодні ми знайомимо тебе з екранізованим твором, який обов’язково варто почитати в оригіналі і потім переглянути. Це платинове видання «The Outsiders» S.E. Hinton (Сьюзан Елоїзи Хінтон, "Аутсайдери"), подароване Бібліотеці СумДУ Регіональним офісом з вивчення англійської мови при Посольстві США.

Роман Сьюзан Хінтон став культовим не тільки на батьківщині – у Сполучених Штатах Америки, - але й далеко за її межами. Не повірите, але цей бестселер був деякий час заборонений в США. Сьюзан писала його у 15 років про своїх однолітків і для своїх однолітків. Вона писала про своє життя, життя друзів та «ворогів», відносини з дорослими, соціальні конфлікти, проблеми батьків і дітей, складнощі дорослішання – все те, через що проходить більшість підлітків. Та й майже всі дорослі в свій час так само протиставляли себе світу і випробовували його межі на міцність.

Події відбуваються у 60-ті роки минулого століття, проте є актуальними і зараз. Невеличке містечко, давня війна між двома юнацькими бандами: «бріолінщиками» з небагатих сімей, та «золотою молоддю» з банди «Тузи». Як завжди, кохання «гарної» дівчини та «поганого» хлопця – куди ж без цього? І, як завжди, проблеми через це. «Тузи» вирішують провчити «нахабників», що зайшли на чужу територію. Під розборки потрапляє пара друзів, які, намагаючись захиститись, вбивають одного з нападників. Друзям не залишається нічого іншого, ніж втекти… Що було далі, читайте в книзі «The Outsiders» та дивіться на екранах.

Вдосконалюйте англійську разом з кращими творами та фільмами!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua