Дата публікації:
02 червня 2022
Кількість переглядів:
457
Поділитися:

2 червня співробітники бібліотеки СумДУ приєднались до вебінару «Open Science. Open Educational Resources», ініційованого Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Даний захід було організовано з метою налагодження партнерства з українськими закладами вищої освіти, що сприятиме розширенню контенту для українських освітян і вчених на платформі Національної науково-технічної бібліотеки Німеччини.

Під час заходу було презентовано електронні навчальні та наукові ресурси Національної науково-технічної бібліотеки Німеччини та можливості їх використання українськими освітянами і вченими.

Національна науково-технічна бібліотека Німеччини пропонує цифрові освітні ресурси та аудіовізуальні матеріали з різних галузей знань, таких як інформатика, математика, фізика, інженерія, хімія та ін., які доступні на її сайті багатьма мовами, зокрема українською.

У ході вебінару було розглянуто такі сервіси:
- Open Educational Resources Search Index (OERSI) — пошуковий індекс відкритих освітніх ресурсів, який містить понад 43 тис. відкритих освітніх матеріалів;

- TIB AV-Portal — портал для розміщення наукових відео, на якому доступні понад 38,5 тис. освітніх та наукових відеоматеріалів.

- Twillo — портал безкоштовних освітніх матеріалів з відкритою ліцензією, які доступні для використання у навчальній та викладацькій діяльності.

Німецькі колеги беруть на себе зобов’язання допомогти українським вченим у використанні даних сервісів в частині оприлюднення матеріалів, здійснення перекладу та укладання ліцензійних угод.

Дані ресурси будуть корисними академічній спільноті нашого університету. Їх використання сприятиме інтернаціоналізації освіти, підвищенню рівня видимості результатів наукової та педагогічної діяльності.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua