Дата публікації:
08 лютого 2022
Кількість переглядів:
763
Поділитися:

«То різні речі: надумати здивувати когось і просто жити…». Авторка цих слів – письменниця Люко Дашвар. Трохи незвичне ім`я… і, здається, чоловіче.

Але за цим загадковим псевдонімом стоїть скромна та чарівна жінка – Ірина Чернова. До речі, псевдонім складений з перших літер імен дорогих для письменниці людей.

Хто ж вона така і про кого пише?

В основі її творів - долі різних людей, з якими авторка познайомилася завдяки роботі в журналістиці. Це неоднозначні історії про наших сучасників, які вражають, а подекуди шокують своєю відвертістю та реалістичністю. В її книжках змішалися любов, випробування, інтриги та містика.

Перша книга Люко Дашвар «Село не люди» стала лауреатом премії конкурсу «Коронація слова 2007». Роман увійшов до 100 кращих українських книг сучасності та до рейтингу 30 знакових книжок часів Незалежності. Книга - друга з продажу у 2021 році.

Письменниця - володарка відзнаки «Золотий письменник України», що надається авторам, чиї продажі перевищують 100 тис. примірників. Багато українських ЗМІ назвають Люко Дашвар «найтиражованішою письменницею країни». На сьогодні загальний наклад її творів перевищує 500 тис. примірників.

Є книги, які начебто нічим не виділяються, а насправді, каменем лягають на серце, чіпляють душу. Важко сказати, чим саме, бо це тільки відчуваєш, без слів… І як цього позбутися? Та чи треба? Саме така проза Люко Дашвар.

Найбільш читані твори:

 

«Село не люди». У селі кожен знає один одного. Це як одна велика родина. Нічого не приховаєш. Тим більше палку пристрасть дівчинки-школярки Катерини до одруженого чоловіка Романа, батька її однокласника. Що ж трапилося? Чи знайде вона своє щастя? У чому звинуватили дівчину? Історія затягує з перших рядків, шокує, вражає.                                    

«Молоко з кров`ю». Марусю, Марусю, що ж ти накоїла? Чому тобі не жилося спокійно? Перша ж красуня на селі, заміж вийшла за гідного, розумного та симпатичного… Це історія кількох доль в одному українському селі. Історія не про виробничі досягнення, не про важке життя, історія про кохання. Твір переміг в номінації «Книга року Бі-Бі-Сі 2008».

«На запах м`яса». На хуторі з`являється тендітна дівчина Майя. Навіщо вона тут? За чим приїхала сюди міська повія? Може вона втекла від одного кохання у пошуках іншого? Майя ховається від світу зі своєю страшною таємницею. Чи зможе хтось розгадати її?

«Мати все». Історія, яка змінить ваші погляди на життя. Це збентеження та обурення, захоплення та здивування, навіть огида... Суперечливі емоції за прочитанням книги вам забезпечені. Нещастя, яке ніколи не стане щастям, історія життя у чотирьох стінах. Мати все і все відразу втратити...

 «Працюйте над власним життям – і результат не забариться». Тому читайте, читайте, читайте якомога більше.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua