Дата публікації:
17 січня 2022
Кількість переглядів:
752
Поділитися:

Його називають справжнім майстром детективного жанру та знімають фільми за його книгами.  А сам він говорить, що сідаючи за написання тексту, завжди уявляє кіно в голові.

Знайомтесь – український письменник, сценарист та журналіст Андрій Кокотюха. Він входить до топ-10 авторів, чиї книги є лідерами продажів в Україні.

«Книгу треба читати щодня, так само, як щодня людина їсть» говорить Андрій Кокотюха та кожного дня читає не менше ста сторінок. Тож радимо всім наслідувати цю суперову звичку і пропонуємо до уваги детективний роман автора “Темна вода”, що отримав гран-прі на Всеукраїнському конкурсі «Коронація слова».                                                         

Події  відбуваються неподалік Чернігова. Спокій бази відпочинку на березі Десни порушено: тут, в Тихому затоні, протягом місяця загадково загинуло аж 4 рибалки. Розслідувати справу береться колишній опер з нестандартним мисленням Віталій Мельник. Його наймає мільйонер Павло Заруба, який хоче розбудувати біля Десни розкішний пансіонат. Але чутки про страшного річкового монстра, який виходить з води і вбиває рибалок, відлякують відпочивальників та руйнують всі плани бізнесмена. Тож Віталій має якнайшвидше розгадати, які таємниці ховаються в Тихому затоні. Можливо, вся ця містика справа рук конкурентів? Або це нещасні випадки? Чи таки справді винна річкова нечисть, про яку так багато старовинних легенд розповідає місцевий  краєзнавець дід Іван? І коли, здавалося б, усі таємниці розкрито, Віталій дізнається ще одну: під час Другої світової в Тихому затоні безслідно потонув збитий німецький літак зі скарбами...    

Розв’язка буде несподіваною!

Книга читається на одному диханні. Зачарована Десна, старовинні міфи та легенди, романтика, колорит українського села, історії часів Другої світової війни переплітаються в детективну історію з містичним присмаком. Які ж таємниці ховає темна вода?

Якщо  шукаєш книгу для відпочинку з легкою гімнастикою для мозку, то “Темна вода” – ідеальний вибір! Приємного читання!

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua