Дата публікації:
12 січня 2022
Кількість переглядів:
729
Поділитися:

Друзі, ми підвели підсумки за минулий рік і визначили, які ж книжки були найпопулярнішими серед наших читачів. До добірки увійшли 5 художніх та 8 мотивуючих видань. Пропонуємо огляд вашій увазі та наголошуємо, що на вас вже чекають новинки 2022 у читальних залах бібліотеки.

ТОП-5 ХУДОЖНІХ КНИГ

VidmakВІДЬМАК (серія), Анджей Сапковський. "Відьмак" – популярна серія книг про пригоди біловолосого відьмака Ґеральта з Рівії. Ця серія – взірець жанру фентезі. Майстерно створені до найменших деталей світ, міфологія, напрочуд близька по духу слов'янам. "Відьмак" подобається всім прихильникам фентезі, особливо геймерам однойменної гри та поціновувачам екранізації. 

 

 

  The one.THE ONE. ЕДИНСТВЕННЫЙ, Джон Маррс. Погляньте на свого партнера і скажіть чесно: він (або вона) дійсно той самий єдиний? Ви в цьому впевнені? Є спосіб перевірити та розкрити всі секрети! А який саме спосіб і чи не пожалкують герої, скориставшись ним, дізнаєтесь із детективного трилера Джона Маррса. Автор весь час тримає читача в напрузі. Якщо ви поціновувач цього жанру, книга стане однією з найкращих прочитаних. А потім для порівняння перегляньте свіженьку екранізацію 2021-го року від Netflix.

 


Олкотт Луїза Маленькі жінкиМАЛЕНЬКІ ЖІНКИ, Луїза Мей Олкотт. Роман "Маленькі жінки" збирає урожай слави вже майже два століття. Його називають одним з найвідоміших у світі творів американської літератури для юнацтва. Четверо юних сестер – Мег, Джо, Бет та Емі, які народилися в заможній родині, а нині потерпають від бідності, хоч інколи й нарікають на долю, але день у день вчаться наповнювати душу  добром та милосердям, дорослішають, закохуються, шукають своє призначення та вибудовують власне життя. Твір має чудову екранізацію.

 

Дашвар Люко Биті є. ГоцикБИТІ Є. ГОЦИК, Люко Дашвар. "Биті є. Гоцик" – третя книга трилогії популярної української письменниці. Сучасна книга про українську молодь і для молоді. Як "Алхімік" Коельо, Гоцик в мандрах віднаходить сенс свого життя. Якщо до навчання в університеті він був найбільшим шибайголовою на всю Нехаївку, а навчання стало часом знайомства з багатьма різними дівчатами, то час подорожі в пошуках мами відкриває всі його найкращі риси, об’єднує родину та дарує щастя.

 

  Джесіка Парк 180 секунд180 СЕКУНД, Джессіка Парк. Здебільшого люди не наважуються змінити свої погляди впродовж життя. Елісон Денніс для цього вистачило лише 180 секунд... Провівши все дитинство, кочуючи від одного сиротинця до іншого та ставши прийомною дитиною в 16 років, Елісон вирішила тримати всіх людей на відстані. Одного дня Елісон несвідомо долучається до незвичного соціального експерименту, що триває лише 180 секунд. Ні вона, ні Есбен Бейлор, популярна зірка соціальних мереж, який опинився навпроти неї, виявляються не готові до того, що на них очікує.

 

ТОП-8 МОТИВУЮЧИХ КНИГ

 Як ніколи не помилятисяЯК НІКОЛИ НЕ ПОМИЛЯТИСЯ. СИЛА МАТЕМАТИЧНОГО МИСЛЕННЯ, Джордан Елленберг. Суперзірка науки (професор математики та автор статей в New York Times, the Washington Post і Wired) розкриває внутрішню красу і логіку, що стоять за нашим світом, за допомогою математичних підходів, які не вчать у школі. Елленберг розповідає про різні явища й ідеї – від рейганоміки, лотерейних схем і штучних мов до розвитку неевклідової геометрії, живопису італійського Ренесансу і того, що Фейсбук може (і що не може) дізнатися про вас. Книга покаже як глибше побачити світ.

 

Магія математикиМАГІЯ МАТЕМАТИКИ. ЯК ЗНАЙТИ X І НАВІЩО ЦЕ ПОТРІБНО, Артур Бенджамін. Ще одна книга про математичний світ. ЦЕ – НЕ ПІДРУЧНИК! Скоріше це проза про математику: жива, легка, гумористична та доступна кожному, хто боявся навіть слова «математика» або вважає науку збіркою сухих цифр та правил. Всі, починаючі зі старшокласників, просто закохаються в це видання. P.S. Деякі уважні читачі, попереджають, що, на жаль, в українському перекладі зустрічаються розбіжності та помилки в порівнянні з оригіналом.

 

  Хочу и буду ЛабковскийХОЧУ И БУДУ. ПРИНЯТЬ СЕБЯ, ПОЛЮБИТЬ ЖИЗНЬ И СТАТЬ СЧАСТЛИВЫМ, Михаил Лабковский. Психолог Михайло Лабковський абсолютно впевнений, що людина може і має право бути щасливою і робити тільки те, що вона хоче. Автор досліджує причини, що перешкоджають психічно здоровому способу життя. Прочитавши книгу ви зможете зрозуміти, чому ваше життя не складається так, як вам цього хочеться; зрозумієте, в який момент щось пішло не так, і зможете вирішити свої проблеми за допомогою порад. Відмінна риса підходу Лабковського – в конкретиці. На будь-яке найскладніше питання ви знайдете дохідливу відповідь.

 ВЗАЄМОДІЯ З ВОРОГОМ. ЯК ПРАЦЮВАТИ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ НЕ ВИКЛИКАЮТЬ НІ ДОВІРИ, НІ СІМПАТІЙВЗАЄМОДІЯ З ВОРОГОМ. ЯК ПРАЦЮВАТИ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ НЕ ВИКЛИКАЮТЬ НІ ДОВІРИ, НІ СІМПАТІЙ, Адам Кехейн. Мабуть, всім знайома ситуація, коли потрібно розв’язувати певну проблему, але залучені у цей процес люди мають цілковито різні бачення подальших дій. Адам Кехейн допомагає примирити сторони конфліктної ситуації. Він пропонує дуже чіткий план дій щодо того, як можна співпрацювати з кимось особисто тобі неприємним та кардинально інакшим. Його методика дозволить легко уникати неприємних моментів вдома, на роботі й у повсякденному житті та досягати поставлених цілей.

 Я ЗНАЮ, ЯК ЇЙ ВСЕ ВДАЄТЬСЯ: ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ УСПІШНИХ ЖІНОКЯ ЗНАЮ, ЯК ЇЙ ВСЕ ВДАЄТЬСЯ: ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ УСПІШНИХ ЖІНОК, Лора Вандеркам. Не знаходите часу на самоосвіту, хобі чи реалізацію давно задуманого проекту. Хочете стати успішною жінкою, але домашні турботи, робочі будні та постійні депресії від непосильної праці не дають і вгору глянути? Тоді вам стане у нагоді книга "Я знаю, як їй все вдається". Авторка – експерт по тайм-менеджменту – надає доречні практичні поради жінкам, які стосуються здебільшого впорядкування власного часу, думок та мрій. Книга змінить ваше ставлення до часу, життя і власних пріоритетів.

 ЯК РОЗМОВЛЯТИ БУДЬ З КИМ, БУДЬ-КОЛИ І БУДЬ-ДЕ. СЕКРЕТИ УСПІШНОГО СПІЛКУВАННЯЯК РОЗМОВЛЯТИ БУДЬ З КИМ, БУДЬ-КОЛИ І БУДЬ-ДЕ. СЕКРЕТИ УСПІШНОГО СПІЛКУВАННЯ, Ларрі Кінг, Білл Гілберт. Легендарна книга від геніального співбесідника. Складно спростувати твердження, що від вміння вести бесіду залежить багато аспектів життя – від професійних до особистих відносин. Ця книга – джерело знань, оволодівши якими можна досягнути великого успіху. В ній багато прикладів із власного досвіду Ларрі Кінга, і саме вони додають чимало позитиву. Радимо її кожному, хто готовий вчитися та змінювати свої усталені розмовні звички на справжнє мистецтво.

 

 ЯКЩО СТРИБНУЛИ, ТО ГРЕБІТЬ. ЯК НАРОДИТИ І ЗРОСТИТИ БІЗНЕС, ЯКИЙ СПОДОБАЄТЬСЯ ВАШИМ ОНУКАМ, Ольга Гуцал. Що може бути ефективнішим, ніж практичні поради від людей, що вже досягли успіху? Ольга Гуцал - відома підприємниця, засновниця кількох помітних бізнесів, номінантка ділових рейтингів у своїй книзі ділиться спостереженнями за різними етапами життя бізнесу, компанії, команди співробітників у порівнянні з етапами життя людини. Це дозволяє подивитися на ситуацію у своєму проекті іншими очима, зрозуміти, на якому ви зараз етапі, чого потрібно досягти в цей момент і яких проблем чи криз зростання уникати.

SCRUMSCRUM. НАВЧИСЬ РОБИТИ ВДВІЧІ БІЛЬШЕ ЗА МЕНШИЙ ЧАС, Джефф Сазерленд. Ця книга входить до Топ-10 Amazon.com. Джефф Сазерленд – розробник революційної методики Scrum, яка дозволяє гнучко будувати роботу і підвищувати її якість. За 20 років методика допомогла в роботі не тільки фахівцям IT, співробітникам ФБР, бізнесменам, але й звичайним людям. Мабуть, тому ця книга стала однією з найкращих для наших читачів. Вона про інноваційний прикладний та дієвий метод управління проектами в житті (весілля сестри, купівля продуктів…) та бізнесі.

 

 ЗАМОВИТИ КНИГИ ОНЛАЙН: https://library.sumdu.edu.ua/uk/servisy-ta-posluhy/onlain-servisy/zamovlennia-knyh.html

СТАТИ ЧИТАЧЕМ БІБЛІОТЕКИ: https://library.sumdu.edu.ua/uk/servisy-ta-posluhy/korystuvachu/zapys-do-biblioteky.html

СКОРИСТАТИСЯ НІЧНИМ АБОНЕМЕНТОМ: https://library.sumdu.edu.ua/uk/servisy-ta-posluhy/dodatkovi-posluhy/nichnyi-abonement.html

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua