Дата публікації:
12 січня 2022
Кількість переглядів:
565
Поділитися:

Маємо гарну новину для іноземних студентів та співробітників.  
Національна онлайн-платформа цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта розширила цільову аудиторію для навчання цифровій компетентності не тільки для українців, а й для іноземних громадян. Відтепер навчатися цифрової грамотності в інноваційному форматі можна на платформі Дія.Цифрова освіта, англійською. Адже, з кінця 2021 року доступна англомовна версія порталу Дія.Цифрова освіта

Наразі, два освітні серіали стали доступними англійською мовою. Зокрема, освітній серіал «Кіберняні», а також «Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google», які є одними з найпопулярніших на порталі Дія.Цифрова освіта. Реалізація англійської версії освітніх серіалів відбулась за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

"Кіберняні" — курс навчить мінімізувати ризики втрати вашої приватної інформації: попередити кібератаку або кібершахрайство, створювати надійні паролі, перевіряти витік даних, оновлення програмного забезпечення, безпечне використання месенджерів.
Участь у серіалі взяли експерти, для яких кібербезпека — це не тільки робота, а спосіб життя:
Якушев Віталій, директор компанії 10Guards;
Юрій Мелащенко, партнер компанії Cyberlab, радник секретаря РНБО з питань кібербезпеки;
Альона Андронікова, директор Moneyveo;
Тарас Кучерявий, керівник відділу Brand Management Moneyveo та Костя Клепка, креативний продюсер і режисер YouTube-каналу «Чоткий Паца». 

"Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google" — курс охоплює можливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті. Як правильно застосовувати Google Calendar, Google Документи, Google Форми? Як редагувати Google Sheets та створювати Google Карти? Як шукати наукові публікації?
Участь у серіалі взяла сертифікований тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач та народний депутат Роман Грищук.

Усі навчальні серіали безкоштовні.

Майже щомісяця на онлайн-платформі доступні нові спеціалізовані курси для бізнес-фахівців, курси щодо стилю життя та курси з нових цифрових кар’єр.
Наприкінці кожного курсу учасники можуть пройти підсумковий тест і отримати сертифікат.

Усі охочі можуть проходити навчання на платформі в читальних залах бібліотеки СумДУ. 

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua