Дата публікації:
08 червня 2021
Кількість переглядів:
461
Поділитися:

В останні десятиліття забруднення океанських вод досягло небачених масштабів. Річки щорічно приносять в океан мільйони тон солей заліза, фосфору, свинцю, ртуті та інших шкідливих речовин. В результаті  - отруєння флори та фауни. Гине риба, вимирають морські птахи, забруднюються прибережні курортні зони. Забруднена вода стає причиною багатьох захворювань людей і тварин.

Величезної шкоди завдаємо ми своїм сміттям! Велика тихоокеанська сміттєва пляма розростається гігантськими темпами, наносячи непоправну шкоду навколишньому середовищу.

Так великими річками України до Чорного моря щогодини потрапляє від 8 до 50 шматочків різного сміття – пластикові стаканчики й пляшки, недопалки, упаковки та пакети, шприци, запальнички, зубні щітки та інше.

Нам варто переглянути своє ставлення до природи і негайно виправляти ситуацію. Треба максимально знизити шкоду, яку людська діяльність завдає Світовому океану.

В Україні є вже перші перемоги! Це заборона та обмеження на використання пластикових пакетів, а також днями Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України прийняло рішення про обмеження вмісту фосфатів у мийних засобах. Це зменшить цвітіння води у річках, які є основними джерелами питної води для українців.

Кожному під силу оберігати океан від подальших забруднень. Не виливайте до каналізації токсичні речовини, здавайте на переробку батарейки та флуорисцентні лампи, на пляжах та морських прогулянках не залишайте сміття! Почнімо вже сьогодні!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua