Дата публікації:
03 червня 2021
Кількість переглядів:
599
Поділитися:

"Мене звуть Ольга Гуцал, мені 56 років, і я понад 30 років у бізнесі." Так починає свою першу, але вже зіркову книгу "Якщо стрибнули, то гребіть" відома підприємниця, бізнес-тренерка, переможниця KBU AWARDS 2020 у номінації “Найкраща книга про розвиток бізнесу”.

Премія KBU AWARDS заснована книжковим інтернет-магазином kniga.biz.ua, для команди якого бізнес-література стала головним орієнтиром із перших днів роботи. Мета премії - відзначити кращі видання українських авторів у жанрах бізнес-літератури й особистісного розвитку. У шорт-лист 2020 року увійшли 22 книги від 23 авторів. №1 цього дебютного року стала саме історія "Якщо стрибнули, то гребіть" Ольги Гуцал.

Крізь терни до зірок - шлях до перемоги.

Цікаво, що обирали найкраще видання за тим, яке перше враження викликає книга (обкладинка; загальні відчуття, в тому числі тактильні, зорові, навіть, запах; шрифт; ілюстрації та графіка; зручність користування, як-то наявність закладинки, зручна навігація, верстка, виноски).

Другим критерієм були сенс, ідеї та подача книги. Враховувались оригінальність ідеї, прикладні можливості (чи можна викладені автором ідеї застосовувати у повсякденному житті, в тому числі бізнесі?), її актуальність, натхнення і мотивація.

Окрему увагу у відборі було приділено саме цінності з точки зору бізнесу. Кваліфіковане та впливове журі у кількості 17 осіб, до якого увійшли видавці, бізнесмени, громадські діячі, наукові працівники та інші професіонали найвищого рівня, оцінювало значимість ідей та рекомендацій для розвитку бізнесу і підприємництва в Україні, простоту та зрозумілість мови книги, самодостатність її ідей.

В чому унікальність історії Ольги Гуцал?

З перших слів авторка сама дає відповідь на це запитання:
«Напевне, я справляю враження людини, що знає якісь відповіді, бо час від часу мене просять стати чиїмось ментором у бізнесі. Але я завжди відмовлялася. Бізнес – це друге тіло бізнесмена (не моє формулювання, але дуже влучне). Неможливо влізти в шкуру іншого, зрозуміти, що насправді його спонукає, що є для нього радість і страх, де його межа».

«Якщо стрибнули, то гребіть» - це книга, яка допоможе кожному знайти свій власний шлях на прикладі багатого досвіду падінь та злетів авторки. Кожен побачить бізнес не як абстракцію, а як живий організм – від народження до розвитку, зрілості та смерті.

Отримати та прочитати книгу «Якщо стрибнули, то гребіть» можна на абонементі Бібліотеки СумДУ.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua