Дата публікації:
15 квітня 2021
Кількість переглядів:
685
Поділитися:

Давня співпраця бібліотеки з міським видавництвом «Університетська книга» та обласним художнім музеєм ім. Н. Онацького посприяла отриманню унікальних подарункових видань, які знайомлять з неповторною культурною спадщиною гостинної, щедрої талантами Сумщини. 

Bezumtsi

«Кролевецькі рушники XIX - початку XX століть» - двомовний альбом-каталог, який вийшов у світ у рамках «Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 роки», завдяки спільній праці колективів управління культури, обласного художнього музею та видавництва «Еллада». Видання розкриває унікальні грані візерункового ремізно-переборного ткацтва України, головною окрасою якого є кролевецькі рушники. Твори з яскраво-червоними знаками-символами, які ідентифікують нашу націю серед багатьох інших у світі, давно мають славу культурної візитівки Сумської області й України. Нині зусилля мистецької спільноти щодо міжнародного визнання кролевецького ткацтва спрямовані на шлях до входження у Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Ви маєте нагоду доторкнутися до таїн щирої української душі, погортав сторінки альбому-каталогу.

 

Bezumtsi

«Імена України. 100 Митців» - видання (видавництво «Університетська книга», м. Суми, за підтримки Українського Інституту книги), в якому представлені твори кращих митців України від часів Київської Русі до початку ХХІ століття. Майже кожен десятий з них, пов’язаний з Сумщиною. Як говорить сам автор Сергій Побожій, найскладніше було знайти рівновагу між дуже відомими іменами й тими, хто заслуговує на увагу, але не має значної слави. Мало хто знає, що відомий кінорежисер Олександр Довженко малював, у виданні ви знайдете його твір: портрет Павла Тичини. Крім живопису, у книзі є графіки та скульптори. Всього - 118 робіт із 21 українського музею, а також музеїв та приватних колекцій України, Великої Британії, Ізраїлю, Нідерландів, Польщі та США. Більша кількість робіт надана Сумським художнім музеєм ім. Н. Онацького та Національним художнім музеєм України. Досконалий дизайн та шрифт відомого українського дизайнера Дмитра РАСТВОРЦЕВА допоможе приєднатися до знайомства з початком серії видань, присвячених найвідомішим українцям. Тож почніть його.

 

Цікавить краєзнавча література? Знайомтесь з нею на сайті Електронного каталогу бібліотеки в класифікаторі «Краєзнавство».

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua