Дата публікації:
19 березня 2021
Кількість переглядів:
523
Поділитися:

Вільна енциклопедія Вікіпедія завдяки зусиллям бібліотеки СумДУ продовжує поповнюватися відомостями про видатних вчених університету.

Луї Брайль, Андреа Бочеллі, Девід Бланкетт, Стіві Вандер, Джозеф Пулітцер – люди з вадами зору, яким вдалося змінити світ. Вони довели, що втрата зору не заважає отримувати задоволення від життя і не створює перешкод на шляху до досягнення мети.

Знайомтеся – Михайло Ілліч Макаренко – професор кафедри міжнародних економічних відносин Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Сумського державного університету.

У дитинстві, після травми, Михайло Ілліч втратив зір, але ця проблема не завадила йому набувати знання та жити цікавим життям. Навчаючись у славнозвісній гімназії-інтернаті ім. В.Г. Короленка (м. Харків), він добре засвоїв рельєфно-крапковий шрифт Брайля, який допомагав пізнавати світ.

А далі: червоний дипломом університету ім. Т.Г. Шевченка, викладання у вищих навчальних закладах міста Суми, захисти кандидатської, а потім і докторської дисертацій.

Він організував та тривалий період очолював першу в Сумській області випускну кафедру міжнародної економіки. Є автором великої кількості наукових праць і керівником науково-дослідних робіт на замовлення Національного банку України.

Макаренко Михайло Ілліч – викладач, якого обожнюють студенти та поважають колеги, людина, яка цікавиться музикою і має тонке почуття гумору.

Його життя може слугувати прикладом досягнення цілей за будь-яких життєвих обставин.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua