Дата публікації:
10 березня 2021
Кількість переглядів:
354
Поділитися:

11 березня виповнюється 30 років із дня заснування Факультету підвищення кваліфікації викладачів, який у 2018 р. було реорганізовано у Центр розвитку кадрового потенціалу навчального закладу (далі - Центр) у складі Департаменту по роботі з персоналом та підготовці науково-педагогічних кадрів Сумського державного університету.

У різні роки його очолювали декани: В. І. Сігова, О. А. Купенко, В. В. Божкова, Н. М. Костюченко. Зараз у складі Центру працюють 9 співробітників на чолі з Д. Л. Циганюком. До викладання залучаються науково-педагогічні працівники з різних факультетів, інститутів та структурних підрозділів університету.

Щорічно Центр проводить 3 довгострокові та близько 20 короткострокових програм підвищення кваліфікації для більш ніж 1 тис. науково-педагогічних працівників та співробітників СумДУ. Минулого року Центром було додатково проведено близько 40 вебінарів/тренінгів, спрямованих на розвиток ключових загальних та професійних компетентностей  для понад 2 тис. працівників університету.

Слухачами Центру також у різні роки були представники як вітчизняних закладів освіти, так і зарубіжних університетів (Ізраїль, Казахстан, Канада, Польща). Так, у 2020 р. Центром було проведено 35 програм підвищення кваліфікації для понад 2 тис. осіб із зовнішніх організацій.

Щорічно Центр організовує конкурси «Кращі науково-педагогічні працівники СумДУ» і «Педагогічні інновації СумДУ», заохочує викладачів до поширення сучасних форм і методів навчання та забезпечення високого рівня якості вищої освіти. У 2020 р. Центр взяв участь у проєкті розвитку досконалості викладання у ЗВО «Ukraine Teaching Excellence Programme», організаторами якого виступили British Council, Advance HE та Інститут вищої освіти НАПН України.

Бажаємо Центру розвитку кадрового потенціалу СумДУ нових ідей, успішних проєктів,  зростання якісних та кількісних показників діяльності.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua