Дата публікації:
23 лютого 2021
Кількість переглядів:
930
Поділитися:

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки. Інтерес до її творчості не згасає і нині. Про неї говорять: “шляхетна дама, міська євроінтеграторка, безапеляційна патріотка, інтелектуалка, феміністка”... 

А якою знають Лесю Українку студенти СумДУ?

Не залишаючись байдужими до творчості письменниці, студенти 2 курсу Медичного інституту та першокурсники факультету ЕЛіТ взяли участь у поетичному арт-челенджі до святкування ювілею Лесі Українки. 

СумДУ вже вдруге долучився до проєкту “Всеукраїнський флешмоб відеочитань”, започаткованого у 2019 році. Бібліотека разом з Медіа-центром університету створили відеоролик, у якому студенти продекламували поезії Лесі Українки: «Contra spem spero!» (Без надії сподіваюсь!) та «Стояла я і слухала весну» під чарівну музику Мирослава Скорика. 

Вірші Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) знайомі всім ще змалку, її біографію вивчають у кожному навчальному закладі, про неї говорять, пишуть, дискутують… Авторка відомих поетичних, прозових та драматичних творів, мала хист до музики, знала 7 мов, займалася перекладацькою діяльністю, читала європейську літературу в оригіналі. У 19 років написала підручник "Стародавня історія східних народів". Була принциповою феміністкою у житті та літературі. За незвичайну силу духу і твердість характеру була названа Іваном Франком “єдиним мужчиною на всю новочасну соборну Україну ”.

  

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua