Дата публікації:
23 жовтня 2020
Кількість переглядів:
494
Поділитися:

Вже кілька років поспіль бібліотека отримує у дарунок від користувачів сучасну літературу для навчання. Нещодавно бібліотечний фонд поповнився новими англомовними виданнями, авторами і співавторами яких є науковці СумДУ.

Не менш важливо, що книги науковців університету видані у найбільших міжнародних високорейтингових видавництвах: Springer Nature, Palmarium Academic Publishers, River Publishers, видавнича діяльність яких охоплює абсолютно всі предметні області. Це свідчить про те, що міжнародна спільнота зацікавлена у просуванні досліджень науковців університету і сприяє поліпшенню його результатів.

До речі, доступ до повнотекстового контенту одного з представлених видавництв Springer Nature досі триває. Ви маєте нагоду налаштувати віддалений доступ до ресурсу, попередньо зареєструвавши обліковий запис Springer Link у локальній мережі СумДУ.

Перейдемо до видань.

 

«Mathematical Methods in Electro-Magneto-Elasticity»

Книга видавництва Springer Bardzokas D.I., Filshtinsky M.L., Filshtinsky L.A. «Mathematical Methods in Electro-Magneto-Elasticity», співавтором якої був завідувач кафедри прикладної та обчислювальної математики, доктор фізико-математичних наук, професор Леонід Аншелович Фільштинський, засновник Сумської школи спеціалістів у галузі механіки деформівного твердого тіла та електродинаміки суцільного середовища. У виданні розглядається величезна кількість проблем: двовимірні проблеми електромагнітопружності, а також статичні та динамічні задачі для кусково однорідних п'єзоелектричних пластин, ослаблених тріщинами та отворами. В ній механіка сполучених полів - це дисципліна на межі сучасних досліджень, що поєднує механіку континууму з фізикою твердого тіла. Книга буде корисна фахівцям з безперервної механіки, акустики та дефектоскопії, а також студентам та аспірантам з прикладної математики, фізики, інженерної механіки та фізичних наук.

 

 

 

«Advances in Design, Simulation and Manufacturing»

Видання Springer «Advances in Design, Simulation and Manufacturing» розкриває теми, які стосуються меж виробничого, машинного та хімічного машинобудування. Спільна праця академічної спільноти ТеСЕТ: доктора технічних наук Віталія Олександровича Іванова, професора Олександра Олександровича Ляпощенка, доктора технічних наук Івана Володимировича Павленка та іноземних авторів робить акцент на системах CAD / CAE, системах управління інформацією, передових методах чисельного моделювання та методах обчислювального моделювання, а також їх використанню при проєктуванні виробів, оптимізації промислових процесів та вивченні властивостей твердих речовин, конструкцій та рідин. Обговорюються також теорія управління, ІКТ для інженерної освіти, екологічний дизайн та харчові технології. 

 

 

 

 

«Синергетика фазовых и кинетических переходов в низкоразмерных системах. Физические основы, концепции, методы»

Монографія професора кафедри прикладної математики та моделювання складних систем Олексія Віталійовича Хоменка «Синергетика фазовых и кинетических переходов в низкоразмерных системах. Физические основы, концепции, методы» присвячена дослідженню моделей самоорганізації низькорозмірних конденсованих систем. Синергетична концепція використовується для опису утворення потокових станів сипучих середовищ (лавин), механізму вибухової кристалізації ультрадисперсних аморфних плівок, ефектів пам'яті та неергодичності в нерівноважних термодинамічних системах і фазових переходів з комплексним параметром порядку і між режимами транспортного потоку. У виданні видавництва Palmarium Academic Publishers, на основі аналізу фізико-механічних властивостей нано- та субмікрокрісталлів показано, що їх аномальний характер обумовлений переходом в гетерогенний стан, в якому пружне поле кордонів зерен екранується в'язким прошарком.

 

 

 

  

«Reducing Inequalities Towards Sustainable Development Goals: Multilevel Approach»

Праця «Reducing Inequalities Towards Sustainable Development Goals: Multilevel Approach» під редакцією професора Медані П. Бхандарі та доктора економічних наук Ганни Олександрівни Швіндіної, видана англійською мовою видавництвом River Publishers, яке розташовано у Данії. Книга про цілі сталого розвитку (ЦУР), які відповідають одним із найактуальніших викликів, що стоять сьогодні перед нашим світом. Ціль 10 стосується зменшення глобальної нерівності. Презентація видання відбулася в Конгрес-центрі у лютому, де професор Медані П. Бхандарі вийшов на зв'язок та розповів про своє бачення цього проєкту, про те, як народжувалась ідея і чому ця книга присвячена Дарині Боронос. Отже, представлені ідеї будуть корисні для політиків, соціальних та екологічних активістів, установ, освітян та практиків у галузі соціальної та екологічної економіки. 

 

 

 

 Для більш детального ознайомлення ви можете взяти книги додому у відділі абонементу Центральної бібліотеки або cкористатися безкоштовною послугою онлайн-замовлення літератури з е-каталогу бібліотеки одразу по завершенню жорстких карантинних обмежень.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua