Дата публікації:
12 серпня 2020
Кількість переглядів:
976
Поділитися:

Що краще: книга чи фільм? Уже багато років це питання викликає неабияку дискусію між книголюбами і кіноманами. 

На сьогодні у кіноіндустрії все частіше з’являються картини, що спираються на сюжет книжок різноманітних жанрів - часом популярних бестселерів, часом ні. Але коли фільм стає касовим, у багатьох виникає інтерес та зацікавленість до книги.

Книга відкриває двері у потаємній світ власних думок та фантазії. Кожна людина інтерпретує книжкових героїв по-своєму, передаючи власні емоції, переживання та певні очікування.

Ті, хто не любить читати, звичайно, стверджують, що фільм набагато кращий, ніж книга. Він поєднує і гру талановитих акторів, і візуальні ефекти, і комп’ютерну графіку, дозволяє глядачу побувати у віртуальній реальності

Читайте книги. Дивіться фільми. А який вид мистецтва переважить на терезах, вирішувати саме вам.

The book is a film that takes place in the mind of the reader. That’s why we go to movies and say, “Oh, the book is better”  Paulo Coelho.

Бібліотека СумДУ пропонує вашій увазі ТОП екранізованих книг

Знайдіть у е-каталозі потрібну книгу, здійсніть онлайн-замовлення та отримайте її у бібліотеці.

 

Bezumtsi

"Гора між нами" Чарльз Мартін

У Солт-Лейк-Ситі вирує негода. В аеропорту скасували всі рейси, а пасажири опинились у полоні снігової бурі. Журналістка Ешлі Нокс, яка має встигнути на свою передвесільну вечерю, та хірург Бен Пейн, що поспішає на важливу операцію, вирішують летіти на невеликому приватному літаку. На Ешлі вдома чекає наречений, Бен сумує за коханою дружиною. Під час польоту пілот помирає від серцевого нападу, і літак зазнає катастрофи в одному із найбільш віддалених куточків США на висоті понад 3000 метрів. Пасажири, двоє ледь знайомих людей, залишилися сам на сам посеред засніжених гір. Допомоги чекати нізвідки. Вони повинні негайно вибратися звідси. Але для цього потрібні неймовірні зусилля...

 

 

 

 


 

Bezumtsi

”Инсургент” Вероника Рот

”Инсургент” - вторая книга трилогии американской писательницы Вероники Рот, написанной в жанре постапокалиптической антиутопии

В городе будущего - Чикаго разгорается конфликт между фракциями. И с каждым днем становится очевидно, что не избежать кровопролитной войны. Не так давно Трис (Беатрис) удалось сделать выбор и пройти тяжелые испытания, чтобы заслужить право быть членом фракции Бесстрашных. Но это оказалось только началом череды ужасных событий, которые ей предстоит пережить.

 

 

 


 

Bezumtsi

P.S. I love you” Сесилия Ахерн

Cовременная история о том, как любовь оказывается сильнее смерти. Потеряв любимого мужа, тридцатилетняя Холли Кеннеди впадает в отчаяние, перестает выходить из дому, общаться с людьми. И вдруг получает по почте пакет с письмами: распечатывать их можно лишь по одному в месяц, а написаны они тем самым человеком, расставание с которым приносит ей такие страдания. Оказывается, незадолго до смерти он решил помочь ей жить дальше. Всякий раз она с нетерпением ждет первого числа, чтобы вскрыть очередной конверт и, строго следуя наставлениям, сделать еще один шаг, возвращающий ее к жизни: купить новое платье, принять участие в конкурсе караоке, съездить на море.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

”Гордість та упередження” Джейн Остін

Дія роману відбувається наприкінці XVIII ст. в Англії.  У містера і місіс Беннет п’ять незаміжніх дочок із дуже малим посагом. У їхній окрузі оселяється заможний молодий чоловік, містер Бінґлі. Його увагу одразу привертає Джейн, найстарша з сестер Беннет, в котру він закохується з першого погляду. Однак сестри містера Бінґлі не схвалюють його вибору, вони вважають, що Беннети - надто бідні й невиховані. Їхню думку поділяє близький друг містера Бінґлі - містер Дарсі, вельми забезпечений молодий джентльмен. Проте, несподівано для самого себе, він усвідомлює, що закохується в Елізабет, другу дочку Беннетів.

 

 

 

 


 

Bezumtsi

"Тор" Вольфганг Хольбайн

Герой приходит в себя в ледяной пустыне. Все, что у него есть, это молот и необычайная сила. Он спасает незнакомку и ее дочь от гибели. Они называют его Тором — так же, как бога молний и грома. В странных снах к Тору возвращается память. Его цель — найти последнее убежище человечества — Мидгард. Найти и... уничтожить.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

”Дім дивних дітей” Ренсом Ріттз

Таємничий острів. Покинутий притулок. Після жахливої сімейної трагедії Джейкоб опинився у цьому загадковому місці. Підліток знайшов руїни старого будинку і з'ясував, що тут жили дуже дивні діти. Він починає розуміти, що на цьому відлюдному острові діти опинилися невипадково - їх здібності були неймовірними і небезпечними! І хоча будинок давно зруйнований, можливо, вони досі живі. А зовсім скоро Джейкоб з жахом усвідомлює, що він - один з них...

 

 

 

 

 


Bezumtsi

”Крадійка книжок” Маркус Зузак

До влади в Німеччині прийшли фашисти. Вперше Смерть побачив маленьку Лізель, коли прийшов забрати душу її братика. Він став свідком того, як дівчинка вкрала першу книжку, і зацікавився її долею. Він приходив до її будинку, де, ризикуючи життям, родина переховувала єврея. Він слухав, як Лізель читала книжки під час бомбардувань. Смерть завжди був поруч. Під час останньої зустрічі він розкриє крадійці книжок свою найбільшу таємницю...

 

 

 

 


 

Bezumtsi

”До зустрічі з тобою” Джоджо Мойєс

Книга-порятунок для тих, хто боїться почати творити. Тут зібрані прості поради, написані простими словами, які знаходять відгук у кожному читачі. Прості кроки для досягнення Великої Мети. Створюємо власний шедевр не «крадіжкою» чужих ідей, а через з глибокий аналіз та переосмислення чогось цікавого. Видання виконано у формі Артбук з конкретними порадами, прикладами і ілюстраціями того, де і як брати ідеї для творчості.

 

 

 

 

 


Bezumtsi

”Інферно” Ден Браун

В основі сюжету роману «Інферно» нові пригоди професора з Гарварду Роберта Ленгдона, який вступає у інтелектуальний двобій з геніальним вченим – генетиком, що залишив йому послання у розділі “Пекло” містичного роману “Божественна комедія” Данте. Новий ворог Ленгтона займається проблемою перенаселення Землі і впевнений, що бачення пекла Данте незабаром може стати реальністю.

 

 

 

 

 


  

Bezumtsi

”Великий Гетсбі” Ф. Скотт Фіцджеральд

Америка, початок 20-х років ХХ сторіччя, час «сухого закону» і гангстерських розбірок, яскравих вогнів і яскравого життя. Тридцятирічний Нік Каррауей приїхав до Нью-Йорка навчатися банківської справи, хоча й плекає у глибині душі мрію про письменництво. Він і розповідає читачеві про пригоду, в яку виявився втягнутим. Аби уникнути міської спеки, Нік винайняв занедбаний будиночок у приміській зоні Нью-Йорка Вест-Егг, на березі затоки, де розташовані багаті будинки. Головним героєм оповіді стає його найближчий сусід, хазяїн великого палацу, нікому не відомий, загадковий та ексцентричний самотній молодик на ім’я Джей Гетсбі - Великий Гетсбі. Це людина, яка створила себе за рецептами американської моралі і яка дуже багата, але попри те - надзвичайно самотня. Кохання Великого Гетсбі до Дейзі стає величезною трагедією не тільки для нього...

 

 

 


Bezumtsi

”Гарри Поттер” Джоан К. Ролінґ

Это третья книга из серии о приключениях Гарри Поттера.

Двенадцать долгих лет в Азкабане - мрачной тюрьме волшебного мира - содержался всем известный узник по имени Сириус Блэк. Его обвиняли в убийстве тринадцати человек и считали наследником лорда Волан-де-Морта. Он бежал из тюрьмы и его поставленная цель - избавиться от Гарри Поттера. Теперь Гарри Поттер в опасности, даже за стенами своей волшебной школы, даже в окружении друзей - потому что среди них есть предатель, готовый открыть убийце путь в Хогвартс. 

 

 

 

 

 


Bezumtsi

”Серця трьох” Джек Лондон

В основі сюжету пригоди молодого нью-йоркського мільйонера Френка Моргана, його друга і далекого родича Генрі та чарівної Леонсії, яких об’єднали пошуки скарбів майя і романтичне кохання. Небезпечні мандри у Кордильєрах, містичні пророцтва, таємничі печери, де кожний крок приховує смертельну небезпеку, біржові інтриги, підступність ворогів і зрада удаваних друзів - ось той шлях, який доводиться долати героям твору.

 

 

 

 

 


Bezumtsi

”Пятьдесят оттенков серого” Э.Л. Джеймс

Главная героиня – простая, невинная девушка Анастейша, только начинает познавать взрослую жизнь и её сексуальную сторону. А помогает ей в этом Кристиан Грей, ему всего лишь 27 лет, но благодаря своему уму он уже успел сколотить огромное состояние. На первый взгляд он очень опытный и властный мужчина, но за всеми его необычными предпочтениями скрывается ранимая личность с травмированной с детства психикой. Главные герои встретились совершенно случайно. Казалось бы, этих людей ничего не может объединить, но позже они начинают часто встречаться при разных обстоятельствах и между ними вспыхивает настоящая страсть, которая медленно перерастает в искреннюю любовь.

 

 

 

 


 BezumtsiПортрет Доріана Грея” Оскар Вайльд

Доріан Грей, чарівної краси юнак, бажаючи лишатися вічно молодим і не загубити своєї вроди, платить дуже високу ціну. Він продає свою душу. Портрет, написаний талановитим художником, бере на себе всі вади і гріхи свого власника.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

”Три товариші” Еріх Марія Ремарк

Міцна дружба, справжня любов і щира радість від простого «бути» - це те, чим живуть герої Ремарка. Свята і будні - все їхнє існування затьмарене трагедією «втраченого покоління»: жахлива і безглузда війна назавжди лишила слід у їхніх головах, у їхніх серцях і долях. Проте три товариші, які пройшли страшними стежками Першої світової, таки знаходять у собі сили й сміливість жити далі й насолоджуватися тим, що дарує новий день. Роберт, Отто, Готфрід і прекрасна Пат - їхні долі сплелися на сторінках роману. Справжня чоловіча дружба, шалена любов, щастя від кожного прожитого дня і жах від вимушеної трагічної розлуки…

 

 

 

 

  

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua