Дата події: 2022-05-30
Цільова аудиторія: Викладачі / Науковці, Співробітники
Місце проведення: Online
Тематика: Міжнародна діяльність, Наука, Професійний розвиток
Мітка анонсу: Досліднику

 

Національна академія наук України повідомляє про проведення конкурсу на здобуття міжнародної премії L’ORÉAL-UNESCO 2023 для жінок-науковців у галузі фізичних, математичних і комп’ютерних наук.

Премія присуджується у галузі фізичних, математичних і комп’ютерних наук номінантам з 5 географічних регіонів: Африка й Арабські країни, Азія й Океанія, Європа, Латинська Америка, Північна Америка. Розмір винагороди для кожної з лауреаток складає 100 тис. євро.
Обов’язковою умовою для кандидаток на здобуття премії є визнання міжнародної наукової спільноти за власні наукові досягнення, активна участь у наукових дослідженнях впродовж не менше п’яти років.

Кандидатки на здобуття премії зобов’язані:
- мати визнання міжнародної наукової спільноти за свої наукові досягнення;
- брати активну участь у наукових дослідженнях;
- працювати не менше 5 років у галузі фізичних, математичних та комп’ютерних наук (відповідно до переліку у додатку 1 за посиланням наприкінці тексту).

Право висувати кандидатури на здобуття премії мають:
- керівники університетів або наукових установ;
- члени академій наук або інших національних наукових установ;
- завідувачі кафедр;
- професори;
- лауреатки премії L’ORÉAL-UNESCO для жінок-науковців за минулі роки.

Самовисування кандидатур і висування на здобуття премії членів сім’ї не допускається. Не допускається також висування наукових колективів.

Заявки подаються лише в електронному вигляді через реєстрацію на онлайн-платформі. Для цього номінантка має зареєструватися, створивши обліковий запис із паролем.

 

Подані кандидатури на здобуття премії розглядатимуться лише за умови, якщо подання містить:
- коротке обґрунтування щодо вибору кандидатури на присудження премії (200-400 слів) із зазначенням її внеску в розвиток науки у своїй країні;
- стисле викладення (максимум 40 слів) ключових технічних або професійних досягнень кандидатки;
- детальне резюме (CV) (максимум 2-3 сторінки) із посиланнями на будь-які наукові соціальні мережі та/або вебсайти кандидатки (наприклад, ResearchGate, ORCID);
- список усіх публікацій кандидатки;
- перелік найзначущіших патентів кандидатки, починаючи з останніх;
- список 10 найважливіших публікацій разом з короткими (до 150 слів) резюме, в яких обґрунтовується значущість публікації, інформація про кількість посилань на кожну публікацію, за винятком автопосилань і про імпакт-фактор кожного журналу;
- від трьох до п’яти рекомендаційних листів видатних учених, які не працювали та не працюють в одних установах із кандидатами.

УВАГА! Останній термін подання заявок – 31 травня 2022 року.

Інформацію про номінованих кандидаток і осіб, які їх висували, просимо повідомити до Науково-організаційного відділу Президії НАН України на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. для інформування Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua