Дата події: 2022-01-23
Цільова аудиторія: Студенти, Школярі, Усі бажаючі
Тематика: Навчання, Професійний розвиток
Локація: Онлайн, Париж (Франція)

 

 
 
Захід стане продовженням серії заходів з обміну знань "Молодь як дослідник" (YAR), що відбулась у жовтні 2021 року. На ньому учасники разом з главами держав і міністрами відповідних відомств обговорять пріоритетні зобов’язання та політичні рішення, необхідні для протидії впливу COVID-19 на молодь. Планується створити багатосторонню глобальну коаліцію для подолання впливу пандемії на молодь і забезпечення реальних зобов’язань у рамках Глобальної схеми грантів для сталої підтримки досліджень, які проводить молодь, і пошуку за її допомогою шляхів виходу з кризи.
Впродовж 16 місяців 34 дослідницькі групи проводили вивчення впливу пандемії на молодь – від психічного здоров’я до прав людини, від навчання до засобів до існування, від керівної ролі молоді до ролі інноваційних технологій.
YAR узагальнила результати з тих аспектів життєдіяльності молоді, котрі були достатньо вивчені. Вони були презентовані на попередній стадії під час зустрічі YAR з обміну знань, де молоді дослідники змогли обговорити та відрегулювати свою роботу через обмін думками з технічними та політичними експертами з урядів, академічних кіл, громадянського суспільства та структури ООН.
Прагматичні рекомендації з політики стануть основою для діалогу та визначення пріоритетних зобов’язань, які необхідно виконувати в майбутньому як на національному, так і на міжнародному рівні, для усунення впливу пандемії COVID-19 на молодь.
ЮНЕСКО планує створити Глобальну схему грантів для просування, підсилення та розширення масштабів молодіжних ініціатив, які мають соціальний вплив на відновлення після пандемії. Це забезпечить підтримку двох основних категорій ініціатив, очолюваних молоддю: дослідження та масові акції, котрі проводить і організовує молодь.
 
Організатор: ЮНЕСКО.
 
Для участі у заході необхідна попередня реєстрація.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua