Дата події: 2022-08-15
Час події: 11-00
Цільова аудиторія: Викладачі / Науковці, Співробітники, Усі бажаючі
Місце проведення: Online
Тематика: Професійний розвиток
Мітка анонсу: Досліднику

 

Шановні колеги!

У межах ініціативи Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) протягом серпня-вересня 2022 року буде організовано літню школу SUES Summer School.

Формат освітнього проєкту передбачає проведення вебінарів українською та англійською мовами тривалістю одна година кожен, під час яких розглядатимуться питання стандартів видавничої практики, а також йтиметься про переваги внесення журналів до Директорії журналів відкритого доступу (DOAJ).

До участі запрошуються представники редколегій наукових журналів і співробітники академічних видавництв, бібліотекарі та всі охочі.

 

На вебінарі "Авторське право та електронні ліцензії" йтиметься про переваги використання електронних ліцензій "Creative Commons" та їхнє поєднання з авторським правом.

Мова вебінару: українська.

Тренери: Ірина Кучма (EIFL), Наталія Калюжна (ДНТБ України).

Реєстрація за посиланням.

 

Довідково

Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) – ініціатива, що спрямована на підтримку українських редакторів та працівників редакцій наукових видань, яка започаткована коаліцією європейських організацій та установ, що працюють у сфері відкритої наукової комунікації на чолі з OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації у галузі гуманітарних та суспільних науках). До коаліції також входять Інститут досліджень літератури Польської Академії НаукDOAJ (Директорія журналів відкритого доступу),DOAB (Директорія книг відкритого доступу), EIFL  (Електронна інформація для бібліотек) та група з 20 французьких академічних видавництв, які є членами Європейської асоціації академічних видавців (AEUP).

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua