Дата події: 2024-04-29
Цільова аудиторія: Викладачі / Науковці, Співробітники, Студенти, Усі бажаючі
Тематика: Громадська / Соціальна діяльність, Культура, Навчання, Професійний розвиток
Локація: Онлайн

 

 Цифрова безпека журналістів та інших працівників медіа

 

Освітня платформа Prometheus відкриває реєстрацію на новий безкоштовний курс «Цифрова безпека журналістів та інших працівників медіа».

Регулярні дослідження порушень прав працівників медіа в Україні демонструють істотне зростання онлайн-погроз, онлайн-булінгу, втручання у приватне життя та інших форм порушень прав людини в інтернеті щодо журналістів, блогерів та громадських активістів через публічний характер їхньої роботи. Окрім цього, журналісти щодня стикаються з ризиками зламу електронної пошти,  облікових записів у соціальних мережах, зокрема для поширення дезінформації.

Захистити обліковий запис набагато простіше, ніж розбиратися з наслідками зламу чи кібератаки!

На курсі ви:

  • дізнаєтеся, які загрози цифровій безпеці існують, що таке фішинг, чому переадресацію в пошті потрібно періодично перевіряти, як попередити втрату інформації, захистити пристрої від дистанційного доступу, надійно видалити дані;
  • зрозумієте, як працює комунікація в мережі, як налаштувати месенджер, які проблеми зможуть вирішити VPN та чи справді такими небезпечними є публічні WiFi мережі;
  • навчитеся створювати надійні паролі, налаштовувати двофакторну авторизацію, обирати безпечні месенджери, досягати анонімності в мережі тощо.

Курс буде цікавий:

  • працівникам медійної галузі – журналістам, блогерам, громадським активістам, усім, хто користується мобільними приладами, соціальними мережами, інтернетом та хмарними сервісами.

Обсяг курсу: 5 академічних годин.

Лектори курсу:

Анастасія Апетик

Юристка, експертка з цифрової безпеки, співзасновниця ГО “МІНЗМІН”, дослідниця цифрових прав та цифрової безпеки програми Resilient Ukraine International Centre for Defence and Security, авторка освітніх програм. Навчила понад 237 тисяч українців основ цифрової безпеки. 2021 року стала лауреатом премії Кабінету міністрів України за особливі досягнення в розбудові України. Здобуває ступінь доктора філософії права. 

Ірина Чулівська та Антон Кушнір

Спеціалісти з цифрової безпеки, співзасновники ГО “Лабораторія цифрової безпеки”.

Вадим Гудима та Максим Луночкін

Спеціалісти із цифрової безпеки, тренери ГО “Лабораторія цифрової безпеки”.

Реєструйтеся за посиланням: Цифрова безпека журналістів та інших працівників медіа


Курс було розроблено в межах Проєкту «ЄС та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» Медійні проекти Ради Європи в Україні  до війни, але він став ще більш актуальним у воєнний час.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua