Дата події: 2022-01-19
Цільова аудиторія: Викладачі / Науковці, Співробітники
Місце проведення: Online
Тематика: Навчання, Професійний розвиток

 

Запрошуємо долучитися до засідання онлайн-фокус групи щодо розробки нового документу стосовно майбутнього докторантури в Європі.
 
Світ вищої освіти, а, отже, і докторантура, швидко розвивається. Цифровізація, зелений перехід, суттєве недофінансування, заклики до більшої рівності та різноманіття, реформи академічної оцінки та геополітичний контекст, який змінюється, можуть значно змінити ландшафт докторантури. Це впливає на багато його ключових елементів, у тому числі дослідницьку практику, супервізію, професіональну підготовку, етику й доброчесність досліджень, організацію та структуру докторантури.
Водночас приділяється підвищена увага актуальності впливу докторантури на майбутню кар’єру в академічних колах та за їх межами. Викликає занепокоєння, що зростає перелік вимог до розширення докторської освіти може витіснити дослідження, викликані допитливістю, як їх основою.
З багатьох цих елементів публікація «Докторантура в Європі сьогодні: підходи та інституціональні структури» та дослідження 2021 року про поточні зміни в докторській освіті надали додаткові свідоцтва змін, що відбуваються, та окреслили нові пріоритети, у тому числі - підвищену увагу до конкретної ситуації з докторантурою.
Учасники фокус-групи розглянуть ключові рушійні сили майбутнього докторантури, сформулюють основні проблеми, які постануть перед академічним співтовариством у найближчі роки.
Розроблений новий документ стосовно майбутнього докторантури в Європі буде представлений на щорічному зібранні Ради з докторської освіти Європейської асоціації університетів.
 
Організатор: Європейська асоціація університетів.
 
 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua